Pećina zanimljiva filmskim ekipama, ali ne I Valjevu

Petnička pećina nije zanimljiva Valjevu, ali jeste filmskim ekipama. Ovih dana upravo u gornjoj Sali pećine snimljeno je finale serije “The outpost”(Predstraža).

foto:Aleksandar Letic

Druga sezona serije “Predstraža” snimljena je u Srbiji , a za samo finale treće sezone izabrana je lokacija Petničke pećine nadomak Valjeva. Producent Džonatan Ingliš kaže : “U najvećoj meri serija je do sada snimana u studijima u Šimanovcima, ali tokom treće sezone imali smo i dosta lokacija i trudili se da što više prikažemo Srbiju. U samom finalu treće sezone postoji čitava jedna sekvenca smeštena u fascinantnom sistemu pećina, gde glavni glumci odlaze da pronađu oca protagonistkinje serije Talon. Bili smo u potrazi za najimpresivnijim pećinskim sistemom širom Srbije i došli smo u Petnicu, gde smo se zaljubili u pećinu i pomislili kako je to savršena lokacija za snimanje ove sekvence. Odlučili smo da dovedemo čitavu ekipu, zajedno sa glavnim glumcima, tako da su dijaloške scene snimane širom pećine”.

foto:Aleksandar Letic

Po njegovim rečima, treća sezona serije imaće 13 epozoda, a u snimanjima obavljenim na ovoj lokaciji učestvovalo je 160 članova ekipe.

“Naš osnovni izazov i cilj je da serija ima što veći produkcioni kvalitet, a ono što je lepota snimanja u Srbiji je da pored sjajne i talentovane ekipe, takođe postoji i ogroman broj divnih lokacija i pejzaža. Upravo Petnička pećina je sjajan primer koliko su ovi prirodni pejzaži fantastični. Veliki je izazov snimati u pećini i imati glumce unutar pećine, to zahteva ozbiljnu organizaciju, ali smo imali sreće što smo uspeli to da omogućimo”, objašnjava  Ingliš.

Petnička pećina praktično nije zanimljiva gradu Valjevu I ulaganja koja su na ovoj lokaciji bila izvodjena do sada praktično su bila umogome I sporna o čemu je Vamedia već izveštavala:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.