Registrovano 20 novih slučajeva korona virusa – Od danas važe posebne mere

Od danas su u Valjevu na snazi mere koje je naložio gradski Štab, a u skladu sa proglašenom vanrednom situacijom . U protekla 24 sata u Valjevu registrovano 20 novih slučajeva korona virusa.

U Valjevu je u protekla 24 sata registrovano 20 novoobolelih od korona virusa dok se na bolničkom lečenju nalazi 8 Valjevaca. U kućnoj izolaciji je 130 ljudi. Ukupan broj obolelih od početka epidemije je 339, a izlečeno je 182.

Na teritoriji KO novi slučajevi zaraze registrovani su u svakoj opštini izuzev Osečine: Mionica 2, Lajkovac 2, Ljig 1, Ub 2. Do sada je na teritoriji KO korona virusom ukupno zaraženo 476 osoba.

U toku jučerašnjeg dana u Valjevu je zbog loše epidemijske situacije u Valjevu Štab za vanredne situacije doneo je odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji grada. Medju brojnim merama koje su naložene i gradjanima i pravnim licima je i zabrana okupljanja za više od pet lica na otvorenom i zatvorenom prostoru. Ova mera odnosi se i na parkove i javne prostore.  Samim tim zabranjeno je organizovanje svečanosti u našem gradu ,a sa radom su prestali i bazeni u Petnici .

Za sada kozmetički i frizerski saloni mogu da rade , ali uz obavezno korišćenje sredstava zaštite dok će odluku o radnom vremenu ugostiteljskih objekata doneti Gradsko veće. Preporuka Štaba u vezi sa radnim vremenom jeste da svi ugostiteljski objekti rade najduže do 22 h. Preporuke su date i za same ugostiteljske objekte u smislu rastojanja izmedju stolova, broja lica u objektu i sl.

Nošenje maski je obavezno u zatvorenom prostoru, javnom prevozu. Gradjanima je naloženo i održavanje fizičke distance.

Sprovodjenje mera kontrolišu sve gradske inspekcije dok je ministar zdravlja Zlatibor Lonačar ranije najavio da će kućne izolacije gradjana ponovo kontrolisati policija.

Odluku o vanrednoj situaciji Štab je doneo nakon preporuke Stručno operativnog tima, ali i nakon što su prethodnih dana u Valjevu održane brojne svečanosti medju kojima i manifestacije koje je finansirao sam grad, a koje su okupile veći broj gradjana .  

1 comment on “Registrovano 20 novih slučajeva korona virusa – Od danas važe posebne mere

  1. Деда

    Где су сада сви ови политички актери што су у предизборној кампањи обећавали напредак ? У граду је тајац, нико се не чује. Информације које добијамо су лажне. Ваљево је од 15.марта било у мраку, и сада је. Браво Ваљевци, лепо сте гласали, сада сви ви у ред за сумњиве вакцине……

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.