Mionica:Zaključci i preporuke Štaba 9.jul

Štab za vanredne situcije Opštine Mionica shodno povećanju broja obolelih od korona virusa doneo je zaključke i preporuke za dalje postupanje u cilju suzbijanja epidemije korona virusa.

ZAKLJUČCI

I  Da Stručno operativni tim za suzbijanje epidemije korona virusa dostavi u što kraćem roku svoje stručno mišljenje u vezi preduzimanja daljih mera i aktivnosti Štaba za vanredne situacije opštine Mionica u vezi sa pogoršanom epidemiološkom situacijom izazvanom povećanjem broja novoobolelih od korona virusa.

I  Da Zavod za javno zdravlje Valjevo dostavlja redovno Opštini Mionica i Štabu za vanredne situacije opštine Moonica aktuelne podatke o:

 • broju novozaraženih;
 • broju hospitalizovanih;
 • broju lica koja se nalaze u samoizolaciji;
 • broju lica kojima su uzeti uzorci za testiranje na COVID-19, a kojima još nisu stigli rezultati.
 • Na osnovu člana 38. 39. tačka 5. i 41. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanje u vanrednim situacijama  (“Sl. glasnik RS“, br. 87/2018) Opštinski štab za vanredne situacije Mionica, na sednici održanoj dana 09.07.2020. godine,  usvojio:

P R E P O R U K E

-Apeluje se na sve građane da poštuju i sprovode preventivne mere zaštite od virusa Kovid-19, da posebno poštuju socijalnu i fizičku distancu, kao i nošenje maski u zatvorenom prostoru.

-Apeluje se na poslodavce koji posluju na teritoriji opštine Mionica, da dosledno sprovode sve predložene i neophodne preventivne mere u skladu sa propisima, u cilju osiguranja zaštite i zdravlja zaposlenih, radno angažovanih lica i stranaka.

– Štab za vanredne situacije opštine Mionica poziva organizatore proslava da s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, postupe odgovorno i odlože održavanje proslava. Ukoliko se odluče za održavanje proslava od posebnog je značaja da se i organizatori i učesnici proslava strogo pridržavaju datih preporuka.

-Preporučuje se JKP „Vodovod Mionica“ da pojača mere čišćenja , pranja ulica, dečijih igrališta i sportskih terena, kao i prostora oko zdravstvenih ustanova (Dom zdravlja i ambulante).

-Preporučuje se JKP „Vodovod Mionica“ da vrši redovno čišćenje, pranje, dezinfekciju prostora i opreme svih pijaca.

-Preporučuje se PU Dečiji vrtić „Neven“ da dosledno sprovodi sve mere naložene od Ministarstva zdravlja i Ministarstva prosvete.

– Preporučuje se Sportskom centru Mionica i svim privrednim subjektima koji pružaju usluge korišćenja otvorenih i zatvorenih bazena, odnosno spa & wellness centara  da dosledno sprovode sve instrukcije i uputstva nadležnih organa koja se odnose na sprovođenje protiv epidemijskih mera na otvorenim i zatvorenim bazenima i drugim terenima kojima upravlja.

– Štab za vanredne situacije opštine Mionica će svakodnevno pratiti razvoj epidemiološke situacije i u zavisnosti od aktuelnog stanja, preduzimati neophodne mere u skladu sa odlukama Kriznog štaba Republike Srbije.

1 comment on “Mionica:Zaključci i preporuke Štaba 9.jul

 1. Čedo Smiljanić

  Kakvo je stanje u banji Vrujci ?
  Ima li pozitivnih na covid 19 ?
  Posebno u hotelu Vrujci ?
  Da li je bezbedan boravak za nas koji imamo plaćeni avans i rezerviran boravak u julu
  ( 65 +)

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.