Izmenjen režim saobraćaja zbog snimanja filma o Tomi Zdravkoviću

Zbog snimanja filma o Tomi Zdravkoviću u našem gradu,  u delu Birčaninove od ulica Vuka Karadžića do Milovana Glišića i Čika Ljubine od raskrsnice sa Ulicom Vuka Karadžića do hotela „Grand“, važiće privremeni režim saobraćaja u periodu pripreme i snimanja filma do 1. avgusta 2020. godine.

Rešenje:

Utvrđuje se privremeni režim saobraćaja u delu Ulice Birčaninova od Ulice Vuka Karadžića do Ulice  Milovana Glišića i Ulici čika Ljubina od raskrsnice sa Ulicom Vuka Karadžića do hotela „Grand“, za vreme pripreme i snimanja filma o Tomi Zdravkoviću, u periodu od 21.07.2020. do 01.08.2020. godine.

Zabranjuje se saobraćaj u delu Ulice Birčaninova, od Ulice Vuka Karadžića do Ulice Milovana Glišića za potrebe snimanja filma o Tomi Zdravkoviću, dana 26.07.2020. godine u vremenu od 07:00 do 19:00 časova i 27.07.2020. godine u vremenu od 09:00 do 21:00 čas, uz obezbeđenje slobodnog prolaza u širini od najmanje 3,5 metra za protivpožarna, komunalna, vozila hitnih intervencija, kao i obezbeđenje slobodnog prolaza u širini od najmanje 3,5 metra za vozila snabdevanja i vozila stanara ujutru od 6:00 do 8:00 časova i popodne od 14:00 do 15:00 časova.

Zabranjuje se parkiranje u Ulici kneza Jovice do kućnog broja 10 i Ulici Birčaninova, od Ulice Vuka Karadžića do Ulice Milovana Glišića, zbog potreba snimanja filma o Tomi Zdravkoviću, u periodu od 21.07.2020. do 01.08.2020. godine.

Odobrava se producentskoj kući „Cobra film“ da se za potrebe pripreme snimanja filma svojim vozilima može kretati delom Ulice Birčaninova, od Ulice Vuka Karadžića do Ulice Milovana Glišića i u istom delu zaustavljati i parkirati vozila nezavisno od saobraćajne signalizacije za zabranu saobraćaja u oba smera, zaustavljanja i parkiranja, ukoliko je obezbeđen slobodan prolaz u širini od najmanje 3,5 metra u periodu od 21.07.2020. do 01.08.2020. godine.

Dozvoljava se zatvaranje saobraćaja u Ulici čika Ljubina, od raskrsnice sa Ulicom Vuka Karadžića do hotela „Grand“, osim za vozila snabdevanja, taksi vozila i vozila sa pravom prvenstva prolaza propisanih Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima, u periodu od 21.07.2020. do 01.08.2020. godine.

Dozvoljava se ulazak vozilima za potrebe pripreme i snimanja filma o Tomi Zdravkoviću nezavisno od postojeće saobraćajne signalizacije za zabranu saobraćaja, od Ulice prote Mateje kroz pasaž Centra za kulturu,u periodu od 31.07.2020. do 01.08.2020. godine.

Dozvoljava se zaustavljanje i parkiranje vozila za potrebe pripreme i snimanja filma o Tomi Zdravkoviću na površini javne namene ispred Centra za kulturu i delu pešačke zone od Centra za kulturu pored Omladinskog centra, u periodu od 31.07.2020. do 01.08.2020. godine.

Odobrava se producentskoj kući „Cobra film“ da za potrebe snimanja filma o Tomi Zdravkoviću privremeno skine – prekrije postojeću saobraćajnu signalizaciju u Ulici Birčaninova, od Ulice Vuka Kradžića do Ulice Milovana Glišića.

Odobrava se postavljanje saobraćajne signalizacije na ulasku u Ulicu Birčaninova iz Ulice Vuka Karadžića – postaviti na sredinu kolovoza ili sredinu slobodnog prolaza u odnosu na postavljene fizičke barijere saobraćajni znak II–3 „zabrana saobraćaja za vozila u oba smera“ i „branike za zatvaranje saobraćaja na pokretnim stalkovima“ na visini od minimum 1,0 metar preko dela kolovoza koji je ostavljen za prolaz protivpožarnih vozila i vozila hitnih intervencija (uz znakove mogu i žardinjere težine do 50 kg) dana 26.07.2020. godine u vremenu od 07:00 do 19:00 časova i 27.07.2020. godine u vremenu od 09:00 do 21:00 čas.

Obavezuje se producentska kuća „Cobra film“ i vozači vozila da se pridržavaju ograničenja brzine u Ulici Birčaninova.

Rešenje važi uz saobraćajne dozvole vozila:

  • PA 111NU        kombi reno master
  • BG 1255-IM       kombi fiat ducato
  • BG 1251-SV      agregat
  • BG 1040-XS      kombi kamere
  • BG 1382-UV      kombi scene
  • BG 1634-LV      kombi krafta
  • BG 1032-UV      kombi rasvete

Osim navedenih vozila ovo Rešenje važi i za ostala vozila producentske kuće „Cobra film“ d.o.o. (kamion 9 m i igrajući kombi za koja nam nisu dostavljene registarske oznake).

Obavezuje se organizator producentska kuća „Cobra film“ d.o.o. iz Beograda, Ulica Kumanovska br. 12, da:

  • Pribavi  uslove i saglasnost za korišćenje dela Ulice Birčaninova, od Ulice Vuka Karadžića do Ulice Milovana Glišića i platoa ispred Centra za kulturu za potrebe snimanje filma o Tomi Zdravkoviću od Zavoda za zaštitu spomenika kulture Valjevo, Ulica Milovana Glišića br. 2.
  • Obavesti javnost putem sredstava javnog informisanja o merama ograničenja i privremene zabrane saobraćaja najkasnije 48 sati pre početka privremenog režima saobraćaja.
  • Postavi saobraćajnu signalizaciju za zabranu saobraćaja koja se postavlja na ulasku u ulice u kojima je privremeno zabranjen saobraćaj.
  • Obavesti stanare o drugom terminu za ulazak i snabdevanje ukoliko nije moguće zbog potreba snimanja ispoštovati odobreni period tj. ujutru od 6:00 do 8:00 časova i popodne od 14:00 do 15:00 časova.
  • Obezbediti prolaz za vozila za snabdevanje objekata, vozila stanara i vozila izvođača radova koji nemaju alternativu za pristup dvorištima, pristup za dopremu materijala i robe u delu zatvorenih ulica gde se fizičkim barijerama zatvara saobraćaj.
  • Odobrava se regulisanje saobraćaja  u skladu sa Pravilnikom  o načinu regulisanja saobraćaja na putevima u zoni radova („Službeni glasnik RS“ br. 1034/2014) – RUČNO REGULISANjE SAOBRAĆAJA
  • Preuzima odgovornost i obezbeđuje sopstvenim sredstvima i ljudstvom bezbednost saobraćaja na predmetnoj lokaciji.
  • Vozila koja se kreću nezavisno od saobraćajne signalizacije za potrebe producentske kuće moraju imati ispisanu firmu, odnosno naziv vlasnika vozila ili imati naznaku sa unutrašnje strane prednjeg vetrobranskog stakla, vozilo za potrebe producentske kuće „Cobra film“ d.o.o. sa potpisom ovlašćenog lica i pečatom
  • Sopstvenim ljudstvom i sredstvima u saradnji sa saobraćajnom i komunalnom policijom  organizuje privremeni režim saobraćaja.
  • Ukloni postavljene saobraćajne znakove nakon završetka perioda privremenog režima saobraćaja za vreme snimanja filma i vrati svu uklonjenu i prekrivenu saobraćajnu signalizaciju koja je pomerena u toku snimanja filma.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.