16 novih slučajeva korona virusa

U protekla 24 sata u Valjevu je potvrdjeno još 16 novih slučajeva korona virusa. Bolnica priprema poseban deo za kovid bolesnike.

Broj obolelih od korona virusa u protekla 24 sata se u Valjevu uvećao za još 16 osoba pa je ukupan broj zaraženih korona virusom od početka epidemije u Valjevu sada 283 . Na bolničkom lečenju trebutno se nalazi 9 Valjevaca dok je 78 u kućnoj izolaciji.

Kako saznajemo u valjevskoj bolnici deo ove ustanove pripremljen je  da postane kovid bolnica i za to se čeka odobrenje Ministarstva zdravlja.

Naime, u zgradi Opšte bolnice u kojoj su se do sada nalazilo odeljenje neurologije i dečje odeljenje, sve je spremno za smeštaj pacijanata zaraženih korona virusom sa težom kliničkom slikom. Za tu svrhu pripremljeno je oko 70 ležaja, dok je odeljenje neurologije premešteno u Centar za rehabilitaciju, a dečje na odeljenje dečje hirurgije.

Štab za vanredne situacije u Valjevu doneo je 14 obaveznih mera postupanja u cilju zaštite od korona virusa koje predvidjaju nošenje maski, fizičku distancu, dezinfekciju ruku, ulaza u zgrade, češće pranje gradskih ulica, dva metra razdaljine izmedju stolova u kafićima i restoranima gde izuzev porodica sa decom za stolovima mogu sedeti najviše po dve osobe.

4 comments on “16 novih slučajeva korona virusa

 1. Mile

  Ja samo čekam povećanje broja obolelih posle izbora, i nekako se nadam da će to biti vučkovo biračko telo… Zamislite samo kakvo kreativno objašnjenje ovog fenomena će dati lično on i cirkuzant nestorović.

  Reply
 2. Dr

  Nemački mediji objavljuju da srpska vlada nije dala tačne podatke SZO o broju obolelih od covida, i da ne ume da objasni neslaganje u tim podacima. Ali naravno, domaći mediji ovog puta nisu preneli vesti koje objavljuju austrijanci i nemci, jer nije hvalospev….

  Reply
 3. Sin anarhije

  Slagali su sve podatke samo da bi dobili izbore i one lujke igrale kozaracko kolo pred kamerama pa onda veliki vodj namestio svoju placljivu facu i nastavio da lozi izlapele penzionere , za ovakvu kvazi drzavu i diletante koji je vode SAMO BOJKOT I GRADJANSKA NEPOSLUSNOST …

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.