Zvanični rezultati izbora u Valjevu

Gradska izborna komisija saopštila je rezultate za lokalne izbore na osnovu obradjenih 95,76 % glasačkih mesta. Na tri izborna mesta izbori će biti ponovljeni.

Po odluci GIK-a izbori će biti ponovljeni na tri biračka mesta i to u Suvodanju, Miličinici i Klanici . Razlog ponavljanja izbora je nedostatak kontrolnog listića.

Ipak i bez ova tri glasačka mesta , a na osnovu 95,76% obradjenog biračkog tela i glasova rezultati izbora su sledeći:

SNS će u Skupštini imati 31 mandat

SPS 16

SPAS 2

POKS 1

Na granici cenzusa je Lokalni front dok su svi ostali učesnici daleko ispod cenzusa i bez šanse za prelazak i pored ponavljanja izbora na ova tri biračka mesta. Ukupan broj mandata na osnovu obradjenih biračkih mesta je trenutno 50,a preostali 1 odbornički mandat biće dodeljen na osnovu 100% obradjenih rezultata što podrazumeva i rezultate sa tri biračka mesta na kojima će izbori biti ponovljeni.

28 comments on “Zvanični rezultati izbora u Valjevu

 1. Milan NN

  Ala su vas pocistili naprednjaci. Ja se ne bih vise bavio politikom da sam na mestu socijalista. Djordje se busao u grudi i pravili su se vazni, a sns ih rasturio.

  Reply
 2. Cao bre

  Probaju crveni da ubace lokalni front, njihovo cedo u skupstinu, kao da se narod kopca na ledjima.

  Reply
 3. Skolski

  Gradjani su pokazali da su zadovoljni i da su spremni da se obezbede jos desetine plata za “tim” koji ce morati da se napravi oko novog gradonacelnika. Budimo realni treba ce mu bar 7 savetnika i jos toliko pomocnika.Nek nam je Bog u pomoci.

  Reply
  1. Da se zna

   Нека их, нек плаћају, али онда да се не питају зашто је цена вртића висока, зашто су рупе по центру града, зашто смо постали предграђе Уба……

   Reply
 4. Lenka

  Bez obzira što će se ponoviti izbori na nekim mestima jasno je ko će voditi Valjevo naredne četiri godine. Lazo samo napred 😀.

  Reply
 5. Vucic je car

  Delju ovi Vucicevi. Pricali su njihovi protivnici da nece osvojiti ni deset mesta, kao ono medjutim.

  Reply
 6. Srđan

  E sad lepo SNS sa Šapićem, može a i ne mora.SPS u penziju.A u Gradskoj upravi ih počistiti sa svih rukovodećih mesta.Dosta je bilo primitivizma, revanšizma, poturanja klipova, ucena….

  Reply
 7. Obecanje

  E sad da vidimo dal ce Laza da pocisti od sebe Gajica,Klombera,Mistera,Taksistu,Goricu,Romanovicku i ostale…

  Reply
 8. Sin anarhije

  Posle izbora gde je za sns jedva 35 odsto ukupnog stanovnistva , tj gde svaki treci nije za radijkalsku posast , nastavice se jednoumlje , stranacko zaposljavanje , korupcija i nenamensko trosenje sredstava , tako da ce mnogi plakati kad za 4 godine budu imali iste plate , ako ih uopste budu imali …

  Reply
 9. Toma

  uz sve medije, pare, pretnje i ucene osvojili si 60% od izaslis 40% .ne bih se ja puno radovao na njihovom mestu.A ekipu iz prethodnog komentara dopuniti expertom Rsticem, pa molim vas…a moze Jelene, Kalat pa muzej NLekic

  Reply
 10. Hiram

  Situacija u valjevskom lokalnom parlamentu je stvarno zanimljiva, iako se ništa nije promenilo. Imamo SNS sa gradonačelnikom koji od danas kreće u prvi razred osnovne političke škole sa praksom na živim ljudima (građankama i građanima Valjeva) i bulumentom iskusnih političkih lisaca i secikesa koji samo čekaju priliku da izvire iza njegovih leđa i preuzmu stvar kako bi sve bilo kao i do sada. Tu je i SPS koji će sad morati da se umili SNS-u da ih primi nazad u politički koalicioni krevet. Kako će se u tome provesti i da li će iz nove/stare prve bračne noći zaplakati i neka novorođena koalicija, videćemo. Onda na red dolaze dve organizacije koje u Valjevu zapravo i ne postoje, a to su SPAS i POKS. To su dve liste sakupljene pred same izbore, bez nekog jasnog programskog određenja. Na profilima ovih organizacija na društvenim mrežama (napravljenim pred same izbore) ne možete da pronađete ništa što se odnosi na lokalne teme, tako da je nepoznanica za šta će se predstavnici ove dve liste zalagati u lokalnom parlamentu. Na kraju je tu i Lokalni front koji je građanima obećavao promene, a koje neće moći da sprovede. Nije da toga nisu bili svesni i ranije, ali im je najvažnije bilo da osvoje bar to jedno odborničko mesto. Principi im više nisu važni.

  Reply
 11. Prdonja

  Evo ko je sinoc gledao VTV mogao je videti da po ponasanju Milinovica je mogao zakljuciti da je vec poceo da seni pred noom vlascu. Toliko o nama. Bruka i sramota.

  Reply
 12. Igor

  SNS je jedina ozbiljna politička snaga. Imaju većinu i komotno SAMI da vode grad.
  Sps u zaborav!

  Reply
 13. Е, паланко моја...

  И до сада су водили град, па шта смо добили? Мрвице које Убљанима не требају….

  Reply
 14. Mila

  Gojkoviću. Nadamo se da ćete zaustaviti i iskoreniti jevašluk i lopovluk u zaboravljenom i otpisanom Valjevu. Uz pomoć i podršku predsednika Vučića mnogo toga može se. Jevašluk u sudstvu, zdravstvu mupu, preduzeću za puteve Valjevo. (radili su regionalni put Valjevo Carić Gola Glava pre par meseci. Pare su uzeli za presvučenje a ne za krpljenje jedne rupe a deset ostave
  Taj put je rađen pre 50 godina. Uraditi reviziju gde su naše pare. Možda nije istinito saznanje.) Otvoriti radna mesta da omladina ostane u Valjevu koje je zamrlo. Puno uspeha u daljem radu sa saradnicima od kvaliteta i poštenja. Tebi i Vučiću sa nama puno zdravlja i uspeha.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.