Tara Čulić povela u Kupu Srbije

Na prvoj ovogodišnjoj MTB trci koja je održana u nedelju u Šidu na kružnoj poligonskoj stazi, biciklisti Valjevskog Sputnjika ostvarili su zapažene rezultate. Najbolja mlada sportistkinja našeg grada Tara ČULIĆ, je ove godine startovala prvi put u starijoj kategoriji poletarki, gde je na stazi dugoj 7 km za Kup Srbije osvojila u ukupnom plasmanu drugo mesto, iza takmičarke iz Vinkovaca, ali je kao najbolja domaća biciklistkinja skupila najviše bodova i na taj način povela u generalnom plasmanu.

Druga članica BK Sputnjik Hristina Đurić, na svojoj prvoj trci u karijeri osvojila je odlično 4. mesto u konkurenciji sedam mlađih kadetkinja, čime je najavila velike mogućnosti u ovom interesantnom sportu.

Muški deo ekipe je nastupio nekompletan jer su najbolji takmičari uzeli učešće na prvenstvu Srbije u kros trijatlonu, gde su se domogli titula prvaka i odvojili još medalja.  Nastup trojice takmičara Sputnjika u Šidu  je bio zadovoljavajuć. U konkurenciji preko 20 kadeta, Vanja Maksimović je u prvoj trci u ovoj konkurenciji pokazao dobru formu, gde je po velikoj vrućini, na zahtevnoj stazi dugoj 12 km, u konkurenciji oko 20 takmičara osvojio visoko 6 mesto. Mlađi kadeti Nikolić Nenad i debitant Lazarević Milan su u trci dugoj 6 km ostvarili plasman u prvih 10, na koji način su doprineli da BK Sputnjik u ekipnom plasmanu budu drugi, odmah iza takmičara Bobe gde je najbolji predstavnik Viktor Manić osvajanjem 3 mesta omogućio 1. mesto u generalnom poretku. Sledeća trka za kup Srbije vozi se 28. juna na kružnoj drumskoj stazi u Šidu, gde će biciklisti Sputnjika nastupiti u kompletnom sastavu sa desetak takmičara u raznim kategorijama.

Foto: Tara Čulić na pobednikom postolju

1 comment on “Tara Čulić povela u Kupu Srbije

  1. Bravo

    Bravo klinci. Nizete uspehe za poštovanje. Pravo primer svim mladima. Bravo za Tamaru, Viktora .

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.