IZBORI 2020:Lokalni front-Umesto debate i argumenata vlast daje prazna obećanja

*Izbori2020* – Saopštenje Lokalni front

Još od prvih dana višestranačja u našem gradu uveden je jedan lep, građanski običaj: da saslušamo šta to imaju da kažu sugrađani koji imaju i drugačija mišljenja i stavove od nas. Takvu priliku davali smo i ljudima koji su nam dolazili sa strane. Valjevci su se ponosili time što je jedan relativno mali grad postao mesto gde su prve korake u svojoj karijeri osamdesetih i devedesetih načinili tada još nepoznati političari.

Takvu atmosferu stvarali su i podupirali lokalni mediji, otvarajući se za predstavljanje čitavom političkom spektru tog vremena. Šteta je što ne možemo ponovo da pogledamo snimke debata vođenih na prvim gradskim predizbornim TV programima: zanimljive, često vrcave i duhovite razmene mišljenja Valjevaca koji imaju različite stavove o mnogim važnim pitanjima. I koji se sve vreme kreću samo u okvirima lepog vaspitanja, elementarne pristojnosti, sa napadima na argumente, a ne na ličnost sagovornika.

Takvih debata u ovom gradu odavno nema.

Umesto razmene argumenata, u kampanji slušamo samo prazna obećanja, najave mamutskih projekata koji  „samo što nisu počeli“, stranačke apologete koje navlače caru novo odelo i pritom pljuju i vređaju sve koji slučajno o ponečemu drugačije misle.

Kako je Lokalni front Va i očekivao, u ovoj kampanji stranke koje su četiri godine rasipale pare Valjevaca neće podneti izveštaj o svojim dostignućima. U poslušničkim medijima niko se i ne usuđuje da ih upita šta je sa obećanjima iz 2016. ili 2012. godine. Umesto polaganja računa, dobićemo samo nova, ulepšana, renovirana, preprojektovana i prefarbana obećanja.

Zato što njihove na brzinu izmišljene sveže snage i novorođeni spasioci na političkoj sceni grada po prirodi stvari i ne znaju ništa o onome što je bilo. Oni koji to znaju smeškaju se iz prikrajka – njihovi gresi nisu izborna tema. Građani Valjeva neće u ovoj kampanji dobiti priliku da im postave neugodna pitanja o uludo potrošenim parama, brljotinama tokom vanrednog stanja, o žrtvama zagađenog vazduha, pljačkanju „Krušika“ i prljavštinama u medijima plaćanim gradskim budžetom…

Ova pitanja, gospodo, ipak neće ostati bez odgovora: zato što lista Lokalni front Va – Slobodni ljudi ne želi da izbore dobije obećanjem o gradnji kosmodroma na mestu gradske deponije.

Jedino obećanje koje ovom prilikom dajemo poznato je Valjevcima: pre svega borba za javnost i otvorenost u radu buduće Skupštine grada i Gradske uprave. I polaganje računa građanima o obavljenim i neobavljenim poslovima, izvršenim i neizvršenim obećanjima…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.