Ponavljanje republičkih izbora na osam mesta u Valjevu

Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević je saopštio da je RIK donela Odluku po kojoj će se na 234 biračka mesta ponoviti glasanje, u sredu, 1. jula 2020. godine, u vremenu od 7 do 20 časova. U Valjevu će se izbor za republičke poslanike ponoviti na osam biračkih mesta:
Izbori se ponavalju, kako je rečeno na sjednici RIK-a, jer se u kutijama nalazi više glasačkih listića nego što je birača glasalo.
1) na biračkom mestu broj 4. u gradu Valjevu (OŠ „VLADIKA NIKOLAJ“)
2) na biračkom mestu broj 12. u gradu Valjevu (OŠ „MILOVAN GLIŠIĆ“)
3) na biračkom mestu broj 60. u gradu Valjevu (DOM)
4) na biračkom mestu broj 68. u gradu Valjevu (OŠ „VLADIKA NIKOLAJ VELIMIROVIĆ“)
5) na biračkom mestu broj 111. u gradu Valjevu (OSNOVNA ŠKOLA)
6) na biračkom mestu broj 118. u gradu Valjevu (KUĆA IKIĆ VLADIMIRA)
7)на бирачком месту број 62. у граду Ваљеву (АМБУЛАНТА ДОМА ЗДРАВЉА)
8)на бирачком месту број 91. у граду Ваљеву (ОШ „ПРОТА МАТЕЈА“)

Ponovno glasanje održaće se u sredu, 1. jula 2020. godine, u vremenu od 7 do 20 časova.
Glasanje će se sprovesti prema izbornim listama koje su utvrđene za izbore za narodne poslanike Narodne skupštine, održane 21. juna 2020. godine. Raspuštaju se birački odbori obrazovani za sprovođenje izbora za narodne poslanike Narodne skupštine, održanih 21. juna 2020. godine.
Republička izborna komisija će za sprovođenje ponovnog glasanja na biračkim mestima obrazovati nove biračke odbore i imenovati predsednike i zamenike predsednika, kao i članove i zamenike članova novih biračkih odbora u stalnom i proširenom sastavu.
Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pripremiće za sprovođenje ponovnog glasanja overene izvode iz biračkog spiska za biračka mesta iz tačke 1. ovog rešenja i dostaviće ih Republičkoj izbornoj komisiji najkasnije do 27. juna 2020. godine.

7 comments on “Ponavljanje republičkih izbora na osam mesta u Valjevu

 1. Jovan

  Ima ljudi koji pamte da od 2000ite godine nikad nisu ponavljani izbori u Valjevu. I to, moš misliti, jer ima više listića u kutiji od broja glasalih! Pa to se baš radilo.

  Reply
 2. Logicar

  Ovi nisu znali koliko da ukradu pa se prebrojali. Samo gradjanska neposlusnost. U tom slucaju sistem pada za dva meseca. Ovako ima da trajen jos godinama da nekazem vekovima….

  Reply
 3. Todor

  Ovo je prilika da naprednjaci pobede jos ubedljivije, nego sto su u nedelju pobedili, jer ko ce za ostale gubitnike da glasa sad u pinavljanju glasanja?

  Reply
 4. Sin anarhije

  BOJKOT svega i svakoga u ovoj kvazi jednopartijskoj drzavi gde je jednoumlje osnova svega …

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.