Grad padao u valjevskim selima, kiša u Valjevu podigla poklopce šahti

Brojna sela u okolini Valjeva u toku jučerašnjeg dana pogodilo je jako nevreme praćeno gradom. Meteorolozi najavljuju lepo vreme za petak I subotu.

grad u selu Lelić

Obilna kiša padala je juče u poslepodnevnim satima u Valjevu, a brojna valjevska sela na žalost nije obišao grad iako je protivgradna odbrana dejstvovala.

U selu Lelić grad je naneo ozbiljnu štetu usevima, voću I pojedinim objektima, a meštani kažu da takvo nevreme odavno nije pogodilo ovo obližnje valjevsko selo. „To je bilo kao sneg da pada, ali gust sneg, bez kiše. Lopatama je mogao da se odbacuje od kućnih vrata. A kiša dok je padala bila je toliko jaka da je voda sve odnela. Ulila je u plastenike , kao da je orano u njima , o kukuruzu i da ne pričam“, navode meštani Lelića. Ništa bolje nije bilo ni u još nekim valjevskim selima , ali I u selima na području Osečine.

grad u selu Lopatanj

Po podacima koje je iznelo ministarstvo poljoprivrede samo u utorak ispaljeno je više od 900 protivgradnih raketa, a gotovo da nema dana da neki deo Srbije ne bude zahvaćen olujom I gradom.

I jučerašnju kišu u Valjevu kišna kanalizacija zbog jakog intenziteta nije mogla da primi pa su na brojnim mestima na gradskim ulicama i raskrsnicama vidjena gotovo jezera. Valjevski Vodovod u toku jučerašnjeg dana sanirao je brojne šahte u gradu koje su bile zapušene, a velika voda gotovo je podigla I odbacila poklopce sa istih. Količina padavina poslednjih dana u Valjevu se kreće od 13 do 15 litara kiše po metru kvadratnom.

plastenik/selo Lelić

Meteorolozi I za dane pred nama najavljuju promenlljivo vreme s tim da nas sunčani dani očekuju samo u petak I subotu:

četvrtak promenljivo oblačno, mestimično s kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom, lokalno su moguće obilnije padavine. Veći izgledi za padavine u istočnoj polovini zemlje (delovi Banata, Pomoravlja i istoka zemlje) i brdsko-planinskim predelima. Vetar uglavnom slab severozapadni, na istoku zemlje i umeren. Maksimalna temperatura od 20 do 25℃.

 U petak smena sunca i oblaka, suvo u većini mesta. Padavina može mestimično biti u južnim i istočnim predelima, uglavnom u prvom delu dana. Vetar slab do umeren zapadni i severozapadni, na istoku povremeno i pojačan. Maksimalna temperatura od 23 do 27℃.

subotu pretežno sunčano. Uz dnevni razvoj oblačnosti na istoku i jugoistoku zemlje su mogući lokalni pljuskovi  praćeni grmljavinom. Vetar slab do umeren zapadni i severozapadni. Maksimalna temperatura od 26 do 30℃. U nedelju prepodne uglavnom suvo uz smenu sunca i oblaka, poslepodne i uveče mestimično pljuskovi praćeni grmljavinom. Vetar slab do umeren severozapadni, u zoni jakih razvoja pojačan. Maksimalna temperatura od 26 do 30℃.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.