Za sada 6 učesnika na lokalnim izborima

Za izbore zakazane za 21 jun za sada je u Valjevu prijavljeno i zvanično prihvaćeno 6 lista. Po svemu sudeći učesnika će na izborima ipak biti više.

U Valjevu je do sada GIK prihvatila 6 izbornih lista :

 1.  „Aleksandar Vučić – Za našu decu“
 2. Ivica Dačić „Socijalistička partija srbije (SPS), Jedinstvena srbija (JS) Dragan Marković Palma“
 3. Aleksandar Šapić – Pobeda za Valjevo
 4. Velimir Ilić, Dragoljub Krstić – Pobeda, Nova Srbija – Narodni blok
 5. Grupa građana LOKALNI FRONT VA – SLOBODNI LjUDI
 6. Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka

Trenutno kako je saopšteno za izbore prikupljanjem potpisa za liste kandiduju se i DSS Metla- SMS i Brdjanska inicijativa .

S obzirom da su na republičkom nivou najavili izlazak na izbore Pokret slobodnih gradjana u Valjevu još uvek nije saopštio da li je u toku prikupljanje potpisa. Po nekim nakavam u Valjevu bi na izborima moglo biti čak devet lista minimum s obzirom da se u izboru trku uključio i Pokret obnove kraljevine Srbije.

Za sada je potpuno nepoznato i kakav bi uticaj bojkota izbora koji propagira Savez za Srbiju  mogao biti na ukupnu izlaznost na izbore u Valjevu. Članice Saveza nisu se oglašavale od uvodjenja vanrednog stanja , ali ni nakon njegovog ukidanja. Izuzetak je Pokret Dveri koji se saopštenjem oglasio povodom podrške svom lideru Bošku Obradoviću u nastojanju da ostvari zahteve iznete u toku štrajka gladju.

Ipak , podsećamo da su ukupni rezultati izbora za odbornike Skupštine grada Valjeva na izborima pre četiri godine bili  sledeći:

-ukupan broj birača upisanih u birački spisak bio je 79.525;

-ukupan broj birača koji je glasao na biračkim mestima bio je 44.086;

-ukupan broj glasačkih listića primljenih na biračkim mestima bio je 79.466;

-ukupan broj neupotrebljenih glasačkih listića bio je 35.380;

-ukupan broj nevažećih glasačkih listićabio je 1.704;

-ukupan broj važećih glasačkih listića bio je 42.372;

U Valjevu standardno na izbore izlazi nešto malo iznad 50% punoletnih gradjana , a kako će izbori na sam dan održavanja izgledati ostaje da se vidi.  Tada će jasno biti vidljiv i uporediv učinak pojedinih partija i političkih grupa u protekle 4 godine. Neki pre 4 godine nisu uspeli da predju cenzus , neki su imali više glasova nego ikad pa će izbori nedvosmisleno pokazati ko je koliko bio aktivan , odnosno neaktivan, a izvesno i da li je došlo do ozbiljnijih promena u glasačkom telu.

12 comments on “Za sada 6 učesnika na lokalnim izborima

 1. Apokaliptico

  Prikolice SnS, skrivene ciradnim platnom, sve posle broja 2. Broj 6. SRS ima svoje biračko telo i to do 2.200 građana!
  U ovim izborima sve partije nakon SPS i SNS služe samo SNS da otkine glasove SPS.
  Tako da je jedina stvar BOJKOT.
  Pogledajte ko su ljubi na tim listama koje su predate ili u najavi, članovi SNS sa listom od 17 odbornika u nekim pokretima i grupama građana izbace kandidata za gradonačelnika?
  Njihova svrha je da pod plaštom GG ili pokret pokupe SPS birače i neopredeljene, ne pteđu cenzus jer nemaju sa čim a onda po sistemu ti glasovi idu onoj stranci koja ima najveći procenat glasova pa ostalima samo onaj % ostatka da se podeli.
  Ne budi naivan, izbori za predsednika su 2021. Odmah pošto izgubi Aca, novi predsednik će posle polaganja zakletve taspisati izbore na svim nivoima.

  Reply
 2. Istina je surova

  Nema 6 učesnika, sve je to lista Aleksandra Vucica i on će im udeliti mrvice zahvalnosti.

  Reply
 3. Joka

  SNS ima najveći potencijal da sa kandidatom sa gradonačelnika Lazarom Gojkovićem uradi velike stvari za Valjevo.

  Reply
 4. Ivan Valjevski

  Jedino rešenje je B O J K O T na svim nivoima. Za koga će glasači Lokalnog fronta (najveće razočarenje opozicionih glasača) na lokalnim izborima da glasaju na republičkim. Naravno za SNS ili SPS. Ne moraju da glasaju ni za koga, ali zbog Dontovog izbornog sistema glasovi se slivaju najvećim partijama.

  Reply
  1. Milan

   Slagao si ivane. Ako ne zelis da glasas ni za koga na parlamentarnim izborima, ne potpisujes se u spisak glasaca za parlamentarne izbore. Pitaj kad vec ne znas.

   Reply
 5. KLELOKLOTROKLEKLEBIS

  OBAVESTENJE!!!!!!!!
  21.06 GOSTUJE “CIRKUS MEDRANO” Mesto odezavanja vise lokacija u gradu. Budite deo cirkusa!!!!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.