Možda kazne za nenošenje maski

Shodno objavama pojedinih nacionalnih medija u zavisnosti od broja obolelih od korona virua u toku dananjeg dana Vlada Srbije mogla bi da donese odluku o kažnjavanju svih onih koji ne nose maske i rukavice

U Valjevu se maske i rukavice sve manje nose i ta je situacija uglavom primetna na gradskim ulicama. Retke su one trgovine koje ulazak u objekat uslovljavaju nošenjm maski. Ova situacija mogla bi po pisanju dnevnog lista Danas da se promeni . „Ukoliko broj zaraženih korona virusom počne naglo da raste od 18. maja, Vlada Srbije će uvesti strože kazne za nepoštovanje propisanih vanrednih mera”, piše list Danas.

Kako se navodi u daljem objašnjenju oni koji ne budu nosili zaštitne maske rizikuju da plate kaznu od 20.000 dinara.” Ovo predviđa Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, po kome nadležni mogu uvesti rigoroznije mere kako bi se obuzdala epidemija koronavirusa ukoliko ponovo bukne. Maske će biti obavezne u javnom prevozu i zatvorenim prostorima, pa i u baštama restorana kada je zajedno više od dvoje ljudi. Onaj ko bude uporno odbijao da nosi zaštitu preko lica može biti kažnjen i do 150.000 dinara,”prenosi Danas.

U Valjevu su cene rukavica I maski uglavnom ostale na nivou koji je bio za vreme vanrednog stanja čemu je izvesno doprinela odluka Vlade Srbije o ograničenju cena za ovu vrstu proizvoda . Za razliku od početka epidemije sada se maske mogu kupiti u apotekama, prodavicama, ali I na benzinskim pumpama.

“Svima onima koji ne budu imali masku komunalna policija će pisati kazne i za njih će biti nadležan sudija za prekršaje”, objasnio je za Danas , epidemiolog Zoran Radovanović, dodajući da će maske u tom slučaju morati da se nose i u kafićima, tržnim centrima, poštama, bankama, prodavnicama, u gradskom prevozu.

1 comment on “Možda kazne za nenošenje maski

  1. Miloš Marjanović

    aha, maska sa rupom za cevčicu za restorane i kafiće. joj koje nebuloze. smaraju više sa ovim gripom

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.