Bojevo gađanje u maju dodatni termini

Iz Vojne pošte 9845 Valjevo stiglo je obaveštenje o izvođenju  pešadijskog gađanja. Jedinice Vojske Srbije će u maju mesecu izvoditi pešadijska gađanja  na poligonu – strelištu „Sedlari“, u zoni levo: sedlo Brdo (kota 352 metra) – M. Bobije i desno: brdo Ruika (kota 345 metra) – brdo Bobija (kota 454 metara). Potrebno je da se najkasnije jedan čas pre početka gađanja u navedene dane evakuiše stanovništvo i stoka iz navedenog opasnog područja i zabrani kretanje do jedan čas po završetku gađanja u sledeće dane:  7, 20, 25, 26, 27, 28, i 29. maja u vremenu od sedam do 22 časa.

gadjanje puskom

Pored gore navedenih termina za realizaciju gađanja koje ste dobili u obaveštenju Komande VP 9845, akt P broj 109 – 155 od 23. 04. 2020. godine, u maju mesecu će se ralizovati gađanja i u sledećim terminima: 21. i 22. 05. 2020. godine u vremenu od sedam do 22 časa.

U vreme izvođenja gađanja u naznačenim terminima od sedam do 22 časa zabranjuje se kretanje, zadržavanje kao i boravak ljudi, stoke, motornih vozila i stočnih zaprega, na deonici puta: Male Bobije-Bobije-kota 430 (raskrsnica puteva: Lelić-Strmna Gora-Sedlari).

Granice opasnog područja biće obeležene velikim crvenim barjacima, a na prilaznim putevima biće postavljeni stražari čije se komande moraju bezuslovno poštovati. Obezbeđenje neće dozvoljavati saobraćaj na navedenoj deonici puta. Početak i završetak gađanja označavaće se sirenom i to sa tri duga zvučna signala. Završetak gađanja označiće se skidanjem crvenih barjaka i povlačenjem stražara. U rejonu ciljeva na strelištu „Sedlari“ za vreme, ali i posle gađanja, očekuje se da će ostati određen broj neeksplodiranih projektila koji bi mogli da predstavljaju stalnu opasnost za lica koja se nađu u neposrednoj blizini, jer oni i pri najmanjem dodiru mogu da eksplodiraju. Zato se građani koji žive u okolini strelišta upozoravaju da uočene projektile ne diraju, već da vidno obeleže mesta na kojima se oni nalaze, i da odmah o tome obaveste najbliže organe policije ili najbližu komandu Vojske Srbije.

Vojska Srbije neće snositi odgovornost za nesrećne slučajeve koji mogu nastati diranjem nerasprsnutih zrna i njihovih delova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.