Grad nabavio 70 protivgradnih raketa

Grad Valjevo ove godine nabavio je 70 komada protivgradnih raketa.

Iz budžeta grada za nabavku protivgradnh raketa ove godine izdvojeno je 2,4 miliona dinara . Za ovaj novac od kruševačkog Trajala biće kupljeno 70 protivgradnih raketa TD – 8 dometa od 7300 do 7 900 metara.

Tokom prošle godine u radarskom ventru na Blizonjskom visu instaliran je digitalizovan automatski sistem protivgradne zaštite,a kako je tada objašnjeno umesto strelaca koji su ranije dežurali uz više od 200 radarskih pozicija lansiranja su sada automatska iz jednog centra, a same raketne pozicije su tehnološki i energetski samostalne, osposobljene I obezbeđene za takvo dejstvo.

U izgradnju i opremanje ovog centra je uloženo 308 miliona dinara, a predvidjeno je da od grada brani površinu od skoro 590 hiljada hektara.

6 comments on “Grad nabavio 70 protivgradnih raketa

 1. Obavesteni

  Trajal -rakete. Sta bi proizvodi li Krusik rakete. Mladja obeca 5.000 mesecno?

  Reply
 2. Orka

  Nabavljeno od Trajala , a Krusikova protivgradna raketa najbolja na trzistu i ne kupuju od njih.
  Zato nam i propada budžet grada, jer je bolje kupovati od drugih a ne od jedine firme koja jos uvek drži Valjevo u zivotu.

  Reply
  1. Evropljanin

   Orka Krusikova, bila nekad davno, dok Mladja i deca nisu pocela da se igraju fabrikom. Al narod im dao, da arce narodne pare pardon peru i prelivaju u sovje dzepove!

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.