26.maj:Sednica Štaba za vanredne situacije grada Valjeva

Štab za vanredne situacije grada Valjeva je na sednici održanoj u utorak, 26. maja 2020. godine doneo sledeće zaključke:

1. NALAŽE SE Odeljenju za finansije Gradske uprave grada Valjeva da u skladu sa Ugovorom POV. br. 80-28/2019-01 od 24.09.2019. godine, iz stalne budžetske rezerve izvrši plaćanje iznosa od 1.641.600,00 dinara Vujić televiziji Valjevo za izveštavanje tokom vanrednog stanja ( u periodu od 18.03.2020. do 06.05.2020. godine ) , po računu broj 34/20 od 07.05.2020. godine.

2. NALAŽE SE Odeljenju za finansije Gradske uprave grada Valjeva da, u  skladu sa Zaključkom br. 112-489/1/20-04/1 od 08.04. 2020. godine i računima dostavljenim od korisnika sredstava, sa namenskog podračuna otvorenog kod Uprave za trezor u cilju prikupljanja novčane pomoći tokom trajanja vanrednog stanja, prenese sledeća sredstva:

– Domu zdravlja Valjevo za nabavku zaštitne opreme, 3.200 komada rukavica – iznos od 46.080,00 dinara.

3. NALAŽE SE  subjektima od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje grada Valjeva da dostave izveštaj o radu za vreme vanrednog stanja Gradskoj upravi grada Valjeva, koja treba da pripremi zbirni izveštaj i analizu rada Štaba za vanredne situacije tokom vanredne situacije, prema smernicama za sadržaj izveštaja i elementima po kojima se izrađuje, dostavljenim u prilogu dopisa Sektora za vanredne situacije, Odeljenja za vanredne situacije u Valjevu od 15.05.2020. godine i dostavi Komadantu i Načelniku Štaba za vanredne situacije najkasnije od 04.juna 2020. godine.

4. Obrazuje se stručni tim u sastavu:

1) Milan Mihailović, Načelnik Štaba za vanredne situacije grada Valjeva i

2) Dr sci. med. Branka Miholjčić, rukovodilac Stručno – operativnog tima za zaštitu i spasavanje od epidemija radi obilaska i kontrole primene mera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti KOVID – 19 kod pravnih lica, preduzetnika i u ustanovama kulture gde postoji rizik od vraćanja epidemije.

Zahvalnicu komandantu Štaba za vanredne situacije dr Slobodanu Gvozdenoviću je na kraju današnje sednice, uručio komandant Kasarne „Vojvoda Živojin Mišić“ pukovnik Zoran Smiljanić. U ime Vojske Srbije, zahvalnica je uručena za ostvarenu saradnju i donaciju sredstava za borbu protiv zarazne infekcije Kovid-19.

6 comments on “26.maj:Sednica Štaba za vanredne situacije grada Valjeva

 1. Neca

  Grad je učinio sve na zaustavljanju širenja koronavirusa, volonteri su pomagali našim najstarijim sugrađanima.

  Reply
  1. ČELIČNO MUDO

   NEMOJ TOLIKO DA IM SE UMILJAVAS JER COVEK KAD IZGUBI PONOS IZGUBIO JE SVE A TOME SU NAS UCILI NASI PRECI KOJI SU I ZIVOTE GUBILI A PONOS NISU DAVALI. VERUJ MI NISU ONI NIKAKVI CAROBNJACI VEC OBICAN POLUSVET KOJI SU POMOCU PARTIJE TU GDE JESU.

   Reply
 2. Tesnjarka

  KAKVE VEZE IMA KRIZNI STAB SA IZVEDTAVANJEM NEKE TV O VANREDNOM STANJU…IZVESTAVASE I DRUGI…DODUSE O COVID 19 VIRUSU,JEDINO JE VUJIC TV IZVEDTAVAO O CONRAD 19 VIRUSU…ZATO I JESTE TAKO SKUPO….ZALOSNO…U APSANU SVI REDOM ,POCEV OD NAZOVI GRAFONACELNIKA

  Reply
 3. Crno jagnje

  Zaista ne vidim razloga za toliku zlobu pojedinih ljudi. Radilo se da se spreči širenje COVID-19, pomagalo se, za sugrađane.
  Zar u svakoj situaciji morate biti hejteri socijalisti, setite se da ste i vi na vlasti pa pljujete po sebi, sasmim dovoljan komentar.
  Danima citam svašta, od Sv. Đorđa pa nadalje.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.