Velika potražnja za jajima

Bez obzira na činjenicu što će za Uskrs izvesno na snazi biti policijski čas, gradjani će praznik obeležiti u krugu porodice. Živinari poručuju da jaja ima savim dovoljno, ali da problem može nastati samo u distribuciji.

foto: oglas Tijana Vasić online pijaca Valjevo/facebook/

Već u toku jučerašnjeg dana u valjevskim trgovinama masovno su se kupovala jaja i izvesno tako će biti i ove naredne nedelje sve do Uskrsa. Cene jaja su zamrznute 5. marta , a dosadašnja praksa da jaja pred Uskrs poskupe ove godine neće biti moguća obzirom da su cene namirnica zamrznute u celosti.

Tako se u Valjevu jaja mogu pazariti po ceni od 10 do 14 dinara , sve u zavisnosti od klase.

„Trend potrošnje jaja se u poslednje tri sedmice znatno povećao. Ljudi su stvarali zalihe, ali kupovina i potrošnja su se povećale i zbog činjenice da je dosta manje bilo kupovine u pekarama ili kupovine brze hrane, tako da su se jaja masovno nalazila na trpezama građana koji najveći deo dana provode u svojim domovima”,  kaže Rade Škorić predsednik Zajednice živinara.

Uprkos većoj potrošnji, jaja ima dovoljno , napominje Škorić i dodaje da eventualni problem može nastati samo u distribuciji :“ Farmeri, međutim, strahuju da će problem biti redovna distribucija s obzirom na to da su pijace zatvorene, kao i veliki broj maloprodajnih objekata specijalizovanih za promet jaja, zbog čega je sužen prostor i trgovcima i potrošačima, a tu je i limitirano vreme kupovine i u marketima. Zato je moguće da u nekim objektima u danima pred Uskrs ne bude jaja baš u svakom trenutku, ali nestašice neće biti.”

Na fejsbuk stranici Online pijaca Valjevo , uveliko se mogu naći oglasi za prodaju , ali I oglasi kojim se traže jaja. Pored toga u istim oglasima vidljivo je da se nude I već našarana jaja kao I predlozi za uslugu šaranja.

Primera radi na ovoj stranici pronašli smo i objavu Tijane Vasić koja je trenutnoj situaciji dala malo duha i mnogima izmamila osmah (naslovna fotografija našaranih jaja).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.