Ni 27 dana kasnije nema zvaničnih podataka za Valjevo, ostali gradovi i opštine ih saopštavaju

U Republici Srbiji je do 15 časova 11. aprila 2020. godine registrovano ukupno 3.380 potvrđenih slučajeva COVID 19. Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 74. Valjevski lekari bolje.

Iz Valjeva su danas preko valjevske bolnice  za Beograd transportovana  dva pacijenta. Koliko pacijenata je preko ambulante COVID Doma zdravlja testirano I potvrdjeno nije poznato. Nezvaanično u Valjevu su potvrdjena 102 slučaja. Interesantno je da Štabovi za vanredne situacije u drugim gradovima saopštavaju podatke o broju potvrdjenih slučajeva, a to čine I predsednici Opština Kolubarskog okruga. Na žalost kada je valjevski Štab u pitanju informacije se ne saopštavaju ni nakon 27 dana od uvodjenja vanrednog stanja.

U Srbiji je koronavirusom zaražen i 441 zdravstveni radnik, od čega se 258 nalazi u bolnici sa srednjom i težom kliničkom slikom, dok su ostali u privremenim bolnicama, kazao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar na konferenciji za novinare u 15h.

Kada su lekari u Valjevu pitanju, po nezvaničnim informacijama potvrdjenim iz više izvora, svi lekari koji se nalaze na lečenju I kojima je potvrdjen korona virus za sada se osećaju dobro dok je samo jedan lekar lošije kliničke slike .

Isti izvori navode da su neki od lekara koji su bili u izolaciji, ponovo testirani I da su na testu bili negativni na korona virus pa se očekuje I njihov povratak na posao.   

Jedan broj lekara I dalje je u izolaciji zbog konatakata koje su imali.

Kako saznajemo tokom naredne nedelje u Valjevu bi, bar po najavama, trebalo da počne  testiranje većeg obima.

U Valjevu je na snazi policijski čas koji će biti najduži do sada I trajaće sve do 5h u ponedeljak ujutro. Na gradskim ulicama nema ljudi , ali su primetna vozila policije u kontroli mere zabrane kretanja.

Kazna za kršenje ove zabrane je od 50 do 150 000 dinara.

1 comment on “Ni 27 dana kasnije nema zvaničnih podataka za Valjevo, ostali gradovi i opštine ih saopštavaju

  1. Miroslav

    Dokle samo prica o lekarima ima li negde i ostalog osoblja iz Bolnice i Doma zdravlja koje je ugrozenije od lekara ili vi to do sada niste shvatili

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.