Valjevo prećutalo obaveštenje da je Sremska Mitrovica poslala pomoć gradu?

Sremska Mitrovica uputila pomoć Valjevu u natrijum hipohloritu I kombinezonima za medicinsko osoblje. Grad Valjevo ovaj prijateljski I solidarni čin Sremske Mitrovice nije objavio.  

RTV Vojvodina je prenela informaciju da je Sremska Mitrovica pritekla u pomoć gradu Valjevu kako bi se Valjevo izborilo sa ekspanzijom broja potvrdjenih slučajeva korona virusa. Na sajtu grada nema takve informacije.

“Sremska Mitrovica uputila je paket pomoći Valjevu, koji sadrži 2.000 litara jednoprocentnog koncentrata natrijum-hipohlorita, što je dovoljno za 20.000 litara rastvora za dezinfekciju i 150 zaštitnih kombinezona za medicinsko osoblje”, navela je u izveštaju RTV Vojvodine ,a izjavu je tim povodom dao član Štaba za vanredne situacije Sremska Mitrovica Petar Samardžić koji je rekao da se Mitrovica odlučila na ovaj čin jer je u Valjevu prisutan i problem materijalne snabdevenosti, ali da je pre svega u pitanju znak solidarnosti.

„Ovo je znak solidarnosti, pažnje i podrške najugroženijim lokalnim samoupravama i upravo ta solidarnost i pomoć uz pridržavanje mera i izbegavanje socijalne komunikacije treba da bude u kriznom stanju jedan od prioriteta“, kazao je Samardžić, a prenela RTV Vojvodine.

Grad Valjevo u medjuvremenu je saopštio da se natrijum hipohlorit može gradjanima deliti samo uz ličnu kartu, 1 500 litara ove supstance je moralo biti uništeno, a istovremeno grad posebnim ugovorom vrednim 1,9 miliona dinara posao dezinfekcije poverava preduzeću Sinitra koje potvrdjuje da koristi perisirćetnu kiselinu , a ne hipohlorit.

Moguće je da Sremska Mitrovica nije imala informaciju da valjevski Vodovod ima čak dva uredjaja koji mogu praviti ovu supstancu, ali po mišljenju Štaba za vanredne situacije shodno svemu što se dešavalo, nema potrebe da se to radi.

Bilo kako bilo, čin Sremske Mitrovice više je nego hvale vredan I gradjani Valjeva imaju pravo da znaju da je jedan grad sa 20 000 stanovnika manje nego Valjevo, našem gradu uputio pomoć.

Zbog ovog čina ćutanja gradske vlasti Valjeva, gradjanima Mitrovice dugujemo izvinjenje pored zahvalnosti.

Sremska Mitrovica 1 potvrdjen slučaj korona virusa

Valjevo 50 potvrdjenih slulajeva korona virusa

9 comments on “Valjevo prećutalo obaveštenje da je Sremska Mitrovica poslala pomoć gradu?

  1. Ivan Valjevski

    Nije Konrad kriv. Krivi su oni koji su ga izabrali. Dakle, gradjani Valjeva i Srbije birali su i Konrada i Dramosera, pa smo svi zajedno krivi za stanje u kome name se sada nalazi i grad i država.

    Reply
  2. Prosvetar

    Konrad je gori i od kuge. Gde god odete nesto uradjeno, samo u Valjevu nista. Ne mozemo prema Valjevu odredjivati stanje u drzavi. A na skedecim izborima ko glasa za Konrada i ne zasluzuje bolje.

    Reply
  3. Čudno

    Tako je bilo i za vreme bombardovanja,isti scenario samo drugi ljudi,za koje sada pišu pošteni, vredni,dobri,sve su bili samo nisu ovo, kao i ovi danas.

    Reply
    1. Creator

      2011 god je bilo cuveno hapsenje desetak POSTENIH valjevaca , nikad se nista nije dogodilo, sve gurnuto pod tepih a oni nastavili bogacenje ….

      Reply
  4. Peki

    Dobronamerno pitanje u ime gradjana zasto se ne pusti Rendtgen u Domu Zdravlja i na taj nacin se malo rasterete zaposleni u Urgentnom pogotovo sto se ocekuje povecan broj zarazenih kojima ce biti potrebno snimanje,

    Reply
  5. Petar

    Dušebrižnici,to se kod nas zove Juda,sediš u koaliciji,uživaš privilegije
    I zabadaš noź u leđa sve kao mi smo pošteni a ovi drugi lopovi

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.