Razvojem stručnosti zaposlenih do globalnog razvoja kompanije

Vodeći proizvođač kućnih aparata, Gorenje je od male radionice u slovenačkom gradiću postalo globalna korporacija i renomirani brend koji je svoje mesto našlo u brojnim domaćinstvima u preko 90 zemalja. Generacije posvećenih i odlučnih ljudi su, ulažući u svoje znanje i iskustvo, od Gorenja napravili svetsku kompaniju sa 11.000 zaposlenih, koja postavlja i definiše svetske trendove u svom segmentu poslovanja.

Razmišljanjem izvan zadatih okvira industrije, Gorenje je oduvek bilo pionir u donošenju velikih promena na tržištu na kojem posluje – počev od prvog šporeta sredinom prošlog veka, preko predstavljanja dizajnerskih rešenja prvi put na tržištu bele tehnike, pa sve do uvođenja  ekoloških procedura u svom poslovanju. Pored inovativnosti i originalnosti, Gorenje je od samog početka svog poslovanja kao jedan od najvažnijih faktora prosperiteta na globalnom nivou prepoznao lokalnu zajednicu u kojoj posluje. Zbog toga je, u skladu sa njenim potrebama i svojim razvojnim planovima, još jednom postalo pionir, ovog puta donoseći promene u oblasti obrazovanja u Srbiji i Valjevu.

Kao prva potpisnica programa dualnog obrazovanja, Gorenje je još pre nekoliko godina prepoznalo potencijal ovog modela školovanja, koji prestavlja svojevrsnu nadogradnju školskog obrazovanja za sve učenike koji ga pohađaju. Sticanjem praktičnog znanja koje je često presudno u dobijanju zaposlenja, ovakav program obrazovanja povećava šanse za izgradnju uspešne karijere nakon završenog školovanja.

Početkom naredne školske godine, program dualnog obrazovanja će u valjevskoj fabrici početi učenici Tehničke škole, koji pohađaju smer bravar-zavarivač. Uz mentorsku podršku stručnog tima fabrike, Gorenje će omogućiti mladim ljudima da steknu prva praktična znanja i veštine i razviju se na ličnom i profesionalnom nivou, istovremeno negujući karakteristike kod zaposlenih koje je Gorenje održavalo u samom vrhu poslovanja čitavih 70 godina – stručnost, pouzdanost i perspektivnost.

Od prve radionice u Velenju, preko 70 predstavništava u svetu, pa sve do kompanije u Beogradu i fabrike u Valjevu, za prosperitet u poslovanju su oduvek bili zaslužni profesionalni, edukovani i kompetentni zaposleni. Zbog toga će kompanija Gorenje nastaviti da ulaže u sve svoje zaposlene, kao jedan od najvažnjih resursa kompanije i zajedno sa njima nastaviti da kreira viziju budućnosti u skladu sa potrebama lokalne zajednice i globalnog tržišta.

Zaslužni za kvalitet, dugotrajnost i globalni uspeh, neizostavni deo višedecenijske tradicije Gorenja su svakako i zaposleni. Kao najvažniji resurs kompanije u čije se znanje i stručnost kontinuirano ulaže, kompanija Gorenje odgovorno se ponaša prema svojim kolegama preduzimajući neophodne mere za prevenciju i suzbijanje epidemije COVID19. Iako se u kompaniji i svim fabrikama primenjuju stroge preventivne mere, poput zaštitnih maski i rukavica i dezinfekcije, proizvodnja će biti obustavljena do 6. aprila 2020. godine u cilju zaštite zdravlja svih zaposlenih i bezbednosti lokalne zajednice. U kompaniji su uvereni da se jedino zajedno, uz odgovorno ponašanje i uz poštovanje svih mera i preporuka Vlade Republike Srbije, može uspešno prebroditi novonastala situacija, bez posledica po kolege, saradnike i građane Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.