U Valjevu supervizori – ispituje se rad Štaba

List Blic, danas objavljuje da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Valjevo poslao supervizore kako bi ispitali propuste do kojih je došlo , a koji su doprineli širenju korona virusa. Pod lupom je Štab za vanredne situacije grada Valjeva na čelu sa komandantom Slobodanom Gvozdenovićem.

Posle 15 dana od uvodjenja vanrednog stanja u Srbiji pa i u Valjevu, grad Valjevo je i dalje u vrhu po broju obolelih od korona virusa, a gradjani Valjeva su nezadovoljni načinom na koji je grad funkcionisao, a odluke donošene u proteklom periodu.

Upravo to nezadovoljstvo gradjana Valjeva koje su iskazali najpre na brojnim društvenim mrežama , a potom i u direktom pismenom obraćanju Vladi Srbije sa molbom da se nešto preduzme u Valjevu, po pisanju lista Blic, doprineli su tome da u Valjevo bude poslata kontrola  kako bi se ispitala odgovornost.

Po pisanju istog lista, pritužbe Vladi je dostavila i Srpska pravoslavna crkva koja je reagovala na optužbe prvog čoveka Valjeva da je grupa Italijana boravila u poseti sada već počivšem Vladiki Milutinu što je bio,  kako je rečeno, jedan od načina širenja korona virusa u Valjevu. Tada je , podsećamo, najpre u našem gradu reagovala Eparhija valjevska oštro demantujući bilo kakvu posetu i u saopštenju koje tada dato upozorila da ukoliko medijska hajka širenja te informacije ne prestane biće prinudjeni da podnesu krivične prijave.

Sve ovo , kako piše Blic, doprinelo je tome da krajem prošle nedelje u Valjevo bude poslata posebna delegacija iz Beograda , koju su činili ljudi iz ministarstva zdravlja, ali i vojske i policije.

Blic 1.april 2020

Prva sagledavanja supervizora iz Beograda koja su dostavljena kabinetu predsednika, pokazala su da je bilo propusta gradskih čelnika zbog čega je Vučić i rekao da je u Valjevu napravljeno „mnogo gluposti, od proslava do drugih neodgovornih stvari“.

Sagovornik lista Blic navodi i da su upravo te druge stvari one koje se odnose na  delovanja Štaba za vanredne situacije. Isti sagovornik dodaje i da je Vučić jasno stavio do znanja da će odgovorni snositi posledice.

„Njihova odgovornost će biti preispitana kada se vanredno stanje završi. Sada je osnovni cilj da se greške isprave zbog čega su u Valjevo poslati stručnjaci , vojska i policija kao ispomoć u borbi protiv COVID-19“, naveo je sagovornik Blica.

Slobodanu Gvozdenoviću, tako se zamera i netransparentnost kada je u pitanju rad Štaba za vanredne  situacije. Javna je tajna da je upravo iz kabineta naloženo da se informacije o radu mogu davati samo jednoj televiziji, za dva portala i jedan radio.

Blic takodje navodi kao ilustraciju rada Štaba slučaj valjevskog Vodovoda koji je po ugledu na brojne gradove Srbije započeo podelu natrijum hipohlorita koju je Štab prekinuo, a ceo slučaj potom ispolitizovao. „Takvu naredbu doneo je sam Slobodan Gvozdenović uz objašnjenje da prodaju i distribuciju mogu vršiti isključivo ovlašćene kuće“, piše Blic i dodaje da je tada saopšteno da će i mediji koji su preneli informaciju o podeli sredstva za dezinfekciju odgovarati.

„Sumnja se da je bilo i pokušaja zataškavanja prave situacije sa zarazom u gradu zbog čega je predsednik Vučić tražio detaljnu analizu i poslao ekipe iz Beograda“, piše Blic.

Kako je u Valjevu najbolje znaju Valjevci, a već samo letimičnim pogledom na komentare gradjana na društvenim mrežama vidljivo je da se nezadovoljstvo iskazuje i opisuje u dve reči: „Konrad sistem“.     

Na sajtu Vlade po podacima od 29. marta se navodi da je u Valjevu potvrdjeno 50 slučajeva korona virusa dok su 723 osobe u samoizolaciji.

*Vamedia apeluje na gradjane Valjeva da se pridržavaju mera Vlade Srbije donetih u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

28 comments on “U Valjevu supervizori – ispituje se rad Štaba

 1. Komision

  E da su ovako uradili i posle bombardovanja,mnogi ne bi nosili odlikovanja o me bi bili na visokim i odgovornim mestima, nego na nekom drugom mestu.Svaka cast,ode Konrad

  Reply
  1. Анонимни

   Prezident Valjeva, hm samo mogu da mu se smejem konrad, mislio na kongrap nekad jaka firma sa mnogo posla i novca, u va on vedri i oblaci ugledao se na ava.

   Reply
 2. Obavesteni

  Kakvi supervizori, u vreme epidemije vanrednog stanja narediti da se prospe dezinfekcioni sredstvo? Ne podeli narodu, da dezinfikuje ulaze u zgrade, sipa na inproviyovene deyobarijere. Tito je za neke stvari bio dobar takav neko bi vec bio na Golom otoku!

  Reply
 3. Levo smetalo

  Sreća naša pa su gradonačelnik i zamenik lekari. Da nisu te struke cenim da bi ovde u Va bilo do 40 zaraženih. Sada pomoćnici gradonačelnika mogu dati svoj maksimum a ne da dele pomoć ugroženima i slikaju se. Nije ovo mesec za foto konkurs. Pomoć mogu da dele volonteri iz crvenog krsta i Centra za soc. rad a ne ovi dečaci. Ovako, nek svakom zaraženom podele po jednu bajadericu da lakše podnesu.

  Reply
 4. Creator

  Nece biti nista od svega , vrana vrani oci ne kopa … ako i bude nesto , to je zarad ucvrscivanja pozicije velikog vodje …

  Reply
 5. Prepusteni sami sebi

  Ispitati rad jos nekih osoba koje su sa njima u prici pocevsi od Opstine,Doma Zdravlja i ekipe iz te ustanove a svi znamo koje su to osobe da ih nenabrajamo sada,Okrug,Vidrak,firmi koje rade za njih,pomocnici dele rukavice i pakete a zaposleni nemaju rukavice,slikaju se gde god stignu a narodu se smucili opasno.Hajde vec jednom Predsednice skloni nam ove iz Valjeva,muka nam je od njih.

  Reply
  1. Goran Markovic

   Bravo,Prepusteni samo sebi .Kriminal u Domu zdravlja je ogroman ,naravno slazem se sve 100 posto I sada ostaje realizacija nedleznih organa tj.Drzave.

   Reply
 6. GANE

  Legao im kao kec na deset,moraju nekog da žrtvuju.Nagrabao je ,a nama će da svane bar malo.

  Reply
 7. Ljiljana

  U Valjevu je strašno. Nemožeš da dobiješ lekara na telefon , da pitaš za savet. Cene proizvoda su podignute. Alkohol, rukavice, maske, možeš da sanjaš kao sedmicu na lotou. Ulazi zgrada su katastrofa, uliice takođe. Niko nikog ne poštuje. Niko ne pominje šta je sa samohranim majkama sa mlađom decom, koje moraju da dostave dete samo kući od 9 Godina da bi išle da rade u ovakvoj situaciji i to za mizetnu platu koja kasni a sa takvom platom nemožeš da opstaneš. Da li se neko pita, jako ćemo mi takvi sami sa decom, moći da preživimo, uopšte a pogotovu u vanrednim uslovima.

  Reply
 8. nikolica

  Majka Ljiljana, ako vi svoje dete od 9god niste u stanju da ostavite samo kod kuce, onda treba da se zapitate sta sa vama nije u redu.

  Uzgred, Vlada je apelovala da se majke sa decom do 12god oslobode rada ukoliko je to moguće. Ne može Vlada da naredi privatniku, to je rečeno milion puta ako ste želeli da slušate, ili ste došli ovde da mlatite praznu slamu. I nemojte saginjati glavu pred gazdom, izaćite njemu i recite isto ovo što pišete ovde na portalu kao anonimni, izadjite javno i recite mu u lice, i ne brinite, preživeće ako dobijete otkaz, posle ovog vanrednog stanja pola privatnika neće moći da pronadje radnike, naćiće se posao i za vas, sada je najvažnije da sačuvate svoju glavu od bolesti.

  Reply
  1. Goran Markovic

   ..Nikolica,, pljujes ljude Po portalima I branis gvozdenovica sto se vidi iz aviona ,normalno da ce majka da se brine za svoje dete a sto se vi krijete iza Nikolice I slicnih.Mars bagro jedna l

   Reply
   1. nikolica

    Markoviću, zamolio bih te da ćutiš, tvoj dosije znamo kakav je i koliki je. Šta ćeš ti raditi kada ti skinu Gvozdenovića sa vlasti, tvoj život neće imati smisla?!

    Reply
  2. Paun

   Sinovac,u kojoj ti državi živiš,očigledno nemaš decu pa lupaš gluposti,deca od 9 godina se ne ostavljaju sama kući bez nadzora,i ko sme u današnje vreme da prkosi poslodavcu a da ne bude sankcionisan,to da će država da stane iza radnika to je bajka

   Reply
 9. Snezana Pavlovic

  Za osobu pod sifrom nikolica. Kakvo je to obrazlozenje. Vlada je apelovala da majke sa decom do 12 god. Starosti neidu na posao, pa onda da gospoda koja ima dete od 9 god i nesme ga samog ostaviti treba da se zapita da li je sa njom sve u redu. Vlada mora da naredi svima pa i privatniku jer je taj privatnik u drzavi Srbiji. Nemozete reci da neko mlati praznu slamu. Zena pise svoj problem. Jedino ako je problem da ste vi isto privatnik.

  Reply
  1. nikolica

   Kao vlasnik svoje radnje u koju ulažem svoj i novac mojih roditelja imam apsolutna prava da ja postavljam uslove svojim zaposlenima u skladu sa Zakonom o radu. Država mi nista ne može na tu temu, jer radim sve po zakonu, njihov apel je bio da se majke oslobode i dopusti im se plaćeno odsustvo od 100% što sam ja kao privatnik uradio i poslao sam roditelja, tj oca, samohranog roditelja na 100% odsustvo. Ali vam kažem da sam to uradio zbog ljudskih kvaliteta a ne zbog apela Vlade koji je samo apel i nije zakonom kaznjiv ako se ne pristupi tome.

   Reply
 10. Boško Buha

  E pa dragi “Nikolice”, kao privatnik , koji se hvali kako mu radnici rade u vanrednom stanju, da tim radnicima isplatiš i platu koju su zaradili i minimalac koji ti država isplati na njihovo ime, a ne da smuneš tu lovu u svoj džep!!!! Što se tiče nazovi komandanta štaba ovdašnjeg dovoljno je reći da je sluđeno neobavešten jer saziva sastanak sa svim upravnicima zgrada u situaciji kada su takva okupljanja zabranjena!!! Pitanje svima za razmišljanje koliko zaštitnih odela ima na grudnom odeljenju gde leže pacijenti za koje se sumnja da su oboleli od Covid 19?

  Reply
 11. Vuk

  Prva žurka gde je krenula korona bila je krajem februara, to je bio okidač, a Boba za to nije kriv, prvi smo zabranili rad kafića i pijaca, kao i ostalih objekata da ih ne navodim. To je bilo sve na mestu. Ali Slobodane jesi sad shvatio šta su si doneli Poćute, Klomberi, Radojice i njima slični. Nisi smeo nikako da zaustaviš podelu hipohlorida i ponašaš se društvo lako ćemo. Pozdrav svima sa željom da što pre normalno izađemo na Pećinu i Gradac.

  Reply
 12. Nenad

  @nikolica
  Nikolice, цензурисано Država je rekla da majke sa decom
  starosti do 12 godina NE TREBA DA RADE, a ti цензурисано
  prekorevaš majku deteta od 9 godina, kako to da ne sme
  da ga ostavi samoga bez nadzora!
  Ti si jedna obična цензурисано koja verovatno nema dece,
  pa i nema nikakav osećaj brige, pa kad si već takav,
  bolje je da te Bog i ne podari sa decom…jer , ti si nečovek!!!
  Nisi vredan više nikakvog komentara, kretenu jedan!!!

  Reply
 13. Bibi

  Ma dzaba im sad kad su nas upropastili.Pa ovi na vlasti su samo koristili polozaj za licnu promociju i muljavinu,,boli njih za narod.Pa to svaki gradjanin zna!!!Sad su se setili da smene lopove i neznalice!!!Hvala lepo za kadar predsednice!!!!!Gradonacelnik ti je covek kome se sudilo za nesavesan rad koji je prouzrokovao cak i za smrtni ishod.E moj predsednice.!!!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.