Ovog vikenda u kontroli kretanja i Žandarmerija i saobraćajna policija

Policijski čas danas počinje u 13h I trajaće sve do ponedeljka ujutro u 5h ujutro. Iz MUPa Srbije njavljeo da će policija oštro kažnjavati prekršioce ove odluke, a kako je najavljeno kontrolu na ulicama vršiće I pripadnici Žandarmerije, posebnih I specijalnih jedinica, ali I pripadnici saobrćajne policije.

Nakon što su jutros u trgovine mogli da izadju sugradjani stariji od 65 godina za sve ostaale u 13h počeće policijski čas koji će obuhvatiti I ceo naredni dan. Ukoliko Vam je nabavka potrebna trebalo bi da to učinite do pomenutog vremena vodeći računa I o tome da nova mera Vlade Srbije propisuje ograničenje okupljanja na samo dve osobe.

Iako je I do sada policija kontrolisala kretanje gradjana I kršenje pomenutih zabrana, po novim najavama ministra uutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića na ulici će se pored redovne policije naći I pripadnici Žandarmerije I drugih specijalnih policijskih snaga, ali će ove zabrane kontrolisati I saobraćajna policija.

Od uvodjenja vanrednog stanja I mere o zabrani kretanja nekoliko desetina gradjana Valjeva I okoline prekršili su ovu odluku . Istima je izrečena novčana kazna ili kazna kućnog zatvora. Ministar kaže da tolerancija koja je postojala  u vidu 10 do 20 minuta od početka satnice zabrane, više neće postojati te I da će se prekršaji strogo kažnjavati.  

Ukoliko izlazite do 13h ne treba zaboraviti da je korišćenje zaštitinih sredstava, maski I rukavica, neophodno, a da je propisana distance izmedju ljudi 2 metra.

Najveći broj trgovinskih objekata danas će raditi do 12h  dok su sve ostale institucije I službe u gradu prilagodile radno vreme novoj odluci.

2 comments on “Ovog vikenda u kontroli kretanja i Žandarmerija i saobraćajna policija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.