Privrednici donirali, Crveni krst podelio sugradjanima pakete

Sa ciljem da pomogne onima kojima je u nasem gradu pomoć najpotrebnija – „Europrom“ je podelio 540 prehrambeno-hemijskih paketa najugroženijim porodicama opštine Valjevo,  korisnicima narodne kuhinje , a sve kroz saradnju sa Crvenim krstom Valjevo. 

Prehrambeni paketi  sadrže brašno, ulje, šećer, konzerve ribe i konzerve paštete, a u paketima za   ličnu higijenu se nalaze sapuni, tečnost za sudove i kaladont.

 „Europrom“ je učesnik akcije „Od privrede Valjevu“ koja je okupila privrednike našeg grada ,a  DTL (čiji je „Europrom“ jedan od osnivača i članica) je 02.04.2020. godine donirao 8.5 miliona dinara na namenski račun Vlade Republike Srbije za nabavku potrebne medicinske opreme. Sve članice DTL-a učestvovale su u pomenutoj donaciji.

Pored ovih paketa obezbeđeno je i 5040 jaja, od strane lokalnih proizvođača. Korisnici će dobiti pakovanje od 10 jaja po članu domaćinstva. Lokalna poljoprivredna gazdinstva su obezbedila 125 kg domaćeg sira, 250 grama po korisniku. Takođe, Crveni krst je iz svojih sredstava obezbedio 540 konzervi nareska od 150 grama.

Crveni krst Valjevo je ovu priliku iskoristio da korisnicima Narodne kuhinje za  dane praznika bar malo olakša svakodnevicu uz moto „naše malo može biti mnogo, za one koji nemaju ni malo ili nemaju dovoljno“. Crveni krst Valjevo je svim korisnicima i građanima Valjeva čestitao Uskrs.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.