Gorenje Valjevo produžava obustavu proizvodnje do 13. aprila

Usled rastuće epidemije novog korona virusa, menadžment kompanije Hisense Gorenje doneo je odluku da produži period obustave proizvodnje u fabrici Gorenje Valjevo do 13. aprila 2020. godine. Iako je prvobitna odluka bila da se rad valjevske fabrike zaustavi do 6. aprila, ponovno pokretanje proizvodnje odloženo je za još nedelju dana, a sve u cilju maksimalne zaštite zdravlja i bezbednosti zaposlenih.

Iz Gorenja poručuju da se u fabrici od početka izbijanja epidemije primenjuju stroge preventivne mere, poput merenja telesne temperature, nošenja zaštitnih maski i rukavica i svakodnevne dezinfekcije, kao i da će se sa njihovom primenom nastaviti po ponovnom pokretanju proizvodnje u ovoj valjevskoj fabrici.

Rukovodstvo kompanije, sindikat i savet zaposlenih su dogovorili da će radni dani zbog obustave proizvodnje u Valjevu biti nadoknađeni preostalim prošlogodišnjim slobodnim danima ili iz ranije odrađenih sati. Zaposleni koji nemaju preostale dane godišnjeg odmora ili prethodno odrađene sate, biće na prinudnom odmoru i dobijaće 70 odsto ukupne zarade. Prinudni odmor biće aktiviran i za zaposlene koji imaju potrebu za čuvanjem svoje dece mlađe od 12 godina, a čiji je povratak na posao planiran po isteku vanrednog stanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.