Od danas rade pijace i maloprodajni objekti u Valjevu

U Valjevu od danas sa radom počinje pijaca. Odlukama Štaba uredjeno je rradno vreme pijaca i postupanje gradjana , ali i prodavaca. Sa radom počinju i maloprodajni objekti.

Na sednici Štaba održanoj juče doneta je odluka da se pijace konačno otvore. U odluci Štaba se navodi„ Zelene pijace (na otvorenom i zatvorenom prostoru), koje su za vreme vanrednog stanja obustavile rad, nastavljaju sa radom počev od 07,00 do 13,00 časova.

Korisnici usluga (zakupci tezgi i posetioci, odnosno kupci) dužni su da se pridržavaju uputstava zaposlenih na pijaci i da primenjuju propisane, odnosno utvrđene mere koje se odnose na održavanje socijalne i fizičke distance i upotrebu sredstava za ličnu zaštitu.

Nakon prestanka radnog vremena zabranjuje se držanje proizvoda na i ispod tezgi.

Obavezuje se JKP „Vidrak“ da izvrši dezinfekciju prostora zelene pijace dan pre početka rada zelene pijace i nakon završetka radnog vremena zelene pijace, izuzev pijace na Divčibarama na kojoj će dezinfekciju posle završenog radnog vremena vršiti JKP „Polet“.”

Podsećamo da je Štab za vanredne situacije grada Valjeva 18.marta doneo je set mera u kojima je kao tačka 6. navedeno:

  6. Nalaže se prekid pijačne prodaje.

Dana 25.marta, sedam dana kasnije, na sajtu grada objavljena je informacija : “Radno vreme pijaca na otvorenom (zelena pijaca) je utorkom, petkom i nedeljom od 6 do 12 časova. Nakon prestanka radnog vremena zabranjuje se držanje proizvoda na i ispod tezgi.”

U gostovanju na Vujić televiziji dana 26.marta, gradonačelnik Slobodan Gvozdenović izjavljuje da u Valjevu izmedju ostalog ne rade ugostiteljski objekti I pijace.

Novom odlukom koja je zasnovana na odluci Vlade Srbije pijace će ponovo raditi.

Štab za vanredne situacije grada Valjeva je na sednici održanoj u utorak, 21. aprila 2020. godine, doneo i  sledeće zaključke:

2. Maloprodajni objekti će raditi u skladu sa dopisom Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i preporukom Privredne komore Srbije.

3. NALAŽE SE Gradskoj upravi grada Valjeva da, u skladu sa Zaključkom br. 112-489/1/20-04/1 od 08.04.2020. godine i računima dostavljenim od korisnika sredstava, sa namenskog podračuna otvorenog kod Uprave za trezor u cilju prikupljanja novčane pomoći tokom trajanja vanrednog stanja, prenese sledeća sredstva:

– za potrebe Opšte bolnice Valjevo za uređenje i opremanje prostora za rad na odeljenju kardiologije – iznos od 129.600,00 dinara.

4. NALAŽE SE Gradskoj upravi grada Valjeva da sa namenskog podračuna otvorenog kod Uprave za trezor u cilju prikupljanja novčane pomoći tokom trajanja vanrednog stanja, izvrši plaćanje računa za nabavku:

– gela za suvo pranje ruku – 2500 kom. i

– dezinfekcionih tunela za pešake (broj će se odrediti naknadno),

odmah po ispostavljenim fakturama.

5. PREPORUČUJE SE Domu zdravlja Valjevo da preko Službe polivalentne patronaže ostvari kontakt sa pacijentima sa hemodijalize i hemoterapije radi praćenja njihovog zdravstvenog stanja.

6. NALAŽE SE Zdravstvenoj inspekciji da se u rešenja koja se izdaju pacijentima koji su pozitivni na Kovid 19, pored ostalih podataka, unosi i datum poslednjeg kontakta.

7. NALAŽE SE Gradskoj upravi grada Valjeva da organizuje rad redara koji će pružati pomoć policiji u kontroli sprovođenje mere – kretanje lica starijih od 65 godina u vreme policijskog časa. Za tu svrhu potrebno je obezbediti potvrde za kretanje po dva volontera u svakoj gradskoj mesnoj zajednici.

8.  NALAŽE SE Gradskoj upravi grada Valjeva da u narednom periodu sprovede redovno održavanje vodotokova drugog reda i objekata izgrađenih na vodotocima, čišćenjem i uređivanjem najugroženijih delova korita.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.