Najednom usuge Veterinarije više nisu potrebne, a plaćanje može iz budžetske rezerve

Štab za vanredne situacije grada Valjeva je na sednici održanoj u četvrtak, 23. aprila 2020. godine, doneo je zaključak da se druga faktura Veterinariji, preduzeću koje je bilo angažovano za dezinfekciju, plati sredstvima iz stalne budžetske rezerve.U toku jučerašnjeg dana valjevski privrednici burno su reagovali na plaćanje usluga ovom preduzeću sa posebnog donatorakog računa.

Valjevski privrednici, donatori sredstava na posebnom namenskom računu u toku jučerašnjeg dana, burno su reagovali na odluku Štaba da se od tog novca koji je inače namenjen za potrebe zdravstvenih ustanova u Valjevu plate usluge Veterinariji u iznosu od 1 543 200 dinara. Mnogi od njih bili su za to da se obustavi dalja uplata s obzirom da je došlo do kršenja ugovora o donaciji i protokola koji je potpisan sa gradom. Ipak konačna odluka o daljem postupanju biće doneta konsenzusom medju privrednicima.

Gotovo istovremeno na reakciju privrednika Štab za vanredne situacije donosi istog dana odluku da se druga faktura ovom preduzeću , čiji se iznos ne navodi , plati iz stalne budžetske rezerve grada Valjeva. Ovu odluku Štab obrazlaže rečima da je u Valjevu smanjen broj zaraženih korona virusom pa i da ne postoji dalj potreba za angažovanjem Veterinarie:

1. Polazeći od aktuelne epidemiološke situacije i smanjenja broja pozitivnih na virus COVID-19, kao i potrebe za obezbeđivanjem novčanih sredstava za nabavku neophodne opreme i sredstava za dezinfekciju i zaštitu, nakon izvršena dva kruga dezinfekcije stambenih zajednica, prestaje potreba za daljim angažovanjem društva „Veterinaria“ d.o.o Valjevo po Naredbi Štaba za vanredne situacije grada Valjeva br. 112-484/2020-04/1 od 06.04.2020. godine.

Prva faktura društva „Veterinaria“ d.o.o Valjevo br. 1674/2020 od 15.04.2020. godine u iznosu od 1.543.200,00 dinara plaćena je u skladu sa Naredbom Štaba za vanredne situacije grada Valjeva broj: 112-484/2020-04/1 od 06.04.2020. godine sa namenskog podračuna otvorenog kod Uprave za trezor u cilju prikupljanja novčane pomoći tokom trajanja vanrednog stanja.

Druga faktura platiće se iz sredstava stalne budžetske rezerve.

Upravnici stambenih zgrada obavezni su da nastave sa organizovanjem dezinfekcije stambenih zajednica u skladu sa Zaključkom Štaba za vanredne situacije grada Valjeva br. 112-476/20-04/1 od 01.04.2020. godine.

U drugoj odluci Štab navodi da će sa namenskog računa biti plaćeno i :

2. NALAŽE SE Gradskoj upravi grada Valjeva da, u skladu sa Zaključkom br. 112-489/1/20-04/1 od 08.04.2020. godine i računima dostavljenim od korisnika sredstava, sa namenskog podračuna otvorenog kod Uprave za trezor u cilju prikupljanja novčane pomoći tokom trajanja vanrednog stanja, prenese sledeća sredstva:

– Opštoj bolnici Valjevo za nabavku 300 komada zaštitnih vizira – iznos od 71.640,00 dinara,

– Domu za stare osobe „Dobra kuća Despotović“ za nabavku zaštitnih sredstava (potrebe će se odrediti naknadno),

– Udruženju Zagrljaj za nabavku zaštitne opreme i sredstava (potrebe će se odrediti naknadno).

Sa istog računa biće plaćena i nabavka maski i zaštitinih naočara preduzeću Publik u iznosu od milion dinara.

3. NALAŽE SE Gradskoj upravi grada Valjeva da sa namenskog podračuna otvorenog kod Uprave za trezor u cilju prikupljanja novčane pomoći tokom trajanja vanrednog stanja, izvrši plaćanje računa Preduzeću Publik iz Valjeva za isporučenu zaštitnu medicinsku opremu u iznosu od 1.008.652,00 dinara:

– jednokratne medicinske maske – 10.000 komada i

– zaštitne naočare – 360 komada.

Gde su i u kom broju završile maske i koliko pn5 maski je stiglo u bolnicu biće predmet narednog istraživanja, a za sada je poznato da se medju predlozima privrednika sve više pominje pokretanje tužbi za nenamensko trošenje sredstava sa donatorskog računa.

7 comments on “Najednom usuge Veterinarije više nisu potrebne, a plaćanje može iz budžetske rezerve

 1. Aca Tender savetnik Konradov

  Pomesao covek, mislio da je Veterinaria zdravstvena ustanova, sto i jeste ali za stoku.
  Ne znam samo kako Ljubisa bosanac zvani Studio M nije dobio ovaj poslic, ili je Faki uleteo pre Gazdarice.

  Reply
 2. Dragana

  Baš lepo, ipak malo napredujemo.Žao mi je Sinitre, nisu baš nešto zaradili.U stvari kad znaš da je vlasnica Sinitre supruga direktora Karitasa, koji je za svoja humana dela dobitnik nagrade grada onda je sve u redu.Bilo bi humano kad svoju pomoć ne bi naplaćivali sa 11 miliona iz budžeta i plus od penzionera, ovako…uklapaju se u Konrad drim tim

  Reply
  1. Upucen do mojeg

   Jos da je to tacno to sto si napisala…. Proveri na APR-u ko je vlasnik i direktor Sinitre.

   Reply
 3. ŽenaMajkaKraljica

  Basta! Samo tri firme u ovom gradu imaju opremu, dakle manite se lajanja i blaćenja pojedinaca koji savesno obavljaju posao za koji su angažovani. Nesavesno trošenje doniranih sredstava je, naravno, neprihvatljivo!

  Reply
 4. dedagaga

  Takozvani Dom za stara lica u Popučkama registrovan je kod Agencije za privredne registre kao „Društvo za turizam, ugostiteljstvo, socijalnu zaštitu BEZ SMEŠTAJA i domove za penzionere i stara lica Kuća dobra Despotović doo Valjevo“, a zakonski zastupnik (direktor) je Suzana Mitrović. Toliko.

  Reply
 5. Sin anarhije

  Dajte meni ,, treba da dezinfikujem zidove u poljskom wc -u , uplatite na racun firme SVEZ VAZDUH JE POLA ZDRAVLJA !!! Kontakt firme u redakciji ….

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.