Počinju sa radom ustanove kulture , parkovi i dalje zatvoreni

Od ponedeljka po odluci Štaba za vanredne situacije grada Valjeva sa radom počinju ustanove kulture u gradu izuzev Centra za kulturu. Za sada na snazi ostaju i mere zabrane kretanja u parkovima, priobalju reke Gradac.

Nakon što su u Valjevu proradile pijace sa radom počinju i ustanove zaštite kulturnog nasledja.

„PREPORUČUJE SE ustanovama zaštite kulturnog nasleđa: biblioteke, muzeji, arhivi i galerije, čiji je osnivač grad Valjevo, a koji su obustavili rad Odlukom o proglašenju vanrednog stanja, da nastave sa radom najkasnije od 27. aprila 2020. godine.

Rukovodioci ustanova su dužni da zaposlenima i korisnicima obezbede primenu svih preventivnih mera od uticaja na bezbednost i zdravlje, a posebno onih koji se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19“, saopštio je Štab za vanredne situacije.

Predstojećeg vikenda na snazi je policijski čas koji počinje večeras i trajaće sve do ponedeljka ujutro u 5h.

Za sada ostaju zatvoreni i parkovi i šetalište pored reke Gradac, a kako se moglo čuti na konferenciji za novnare koju je održao dr Zoran Živković predsednik SOT-a, odluka o zabrani kretanja pored Gradca doneta je na osnovu predloga policije.

„Ta odluka je doneta nakon predloga policije i njihovih informacija da se na reci Gradac okuplja veći broj gradjana“, rekao je Živković odgovarajući na novinarsko pitanje i potvrdio da je u tom trenutku predsedavajuća ovim radnim telom dr Marija Gavrilović bila protiv donošenja takve odluke . Ipak većina članova SOT-a bila je za takvu odluku.

Reka Gradac omiljeno je i izletište Valjevaca za 1.maj , a kako za sada stvari stoje za pomenuti praznik na snazi bi trebalo da ostane zabrana kretanja. Ipak, takvu odluku Vlada još uvek nije donela.

2 comments on “Počinju sa radom ustanove kulture , parkovi i dalje zatvoreni

  1. Gordana

    Može u memljivi i prašnjavi muzej, arhiv, galeriju… ne može u park i pored Gradca !? Je li vi stvarno mislite da smo ovce, ali stvarno…?

    Reply
  2. Creator

    Kda ce nasi i VASI roditelji moci napolje iz OBORA ? Cini mi se pred izbore , bice spaseni , a zauzvrat ide glas radikalskoj posasti …

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.