Model odlučivanja: „Štab“ odlučio o postavljenju Živkovića, a Štab potvrdio?

Na čelo Stručno – operativnog tima grada Valjeva postavljen je dr Zoran Živković, objavljeno je na sajtu grada Valjeva 15. aprila u večernjim satima. Na kojoj sednici Štaba je ta odluka doneta?

Štab za vanredne situacije nije obavestio svoje sugradjane o novonastaloj situaciji u SOT-u, odnosno da je dotadašnji predsednik ovog stručnog tela podneo ostavku, a da novoimenovani nije prihvatio postavljenje. Ova informacija nije bila zanimljiva ni prorežimskim medijima u Valjevu koji su izostavili da izmedju „sve je pod kontrolom“ i „grad funkcioniše savršeno“ obaveste svoje gledaoce, slušaoce i čitaoce o tome da jedino merodavno i stručno telo u vreme vanrednog stanja zapravo nema mogućnost da normalno funkcioniše.

Umesto toga u večernjim satima 15. aprila pojavila se štura informacija na sajtu grada u kojoj je navedeno: „Na čelu Stručno-operativnog tima za zaštitu i spasavanje od epidemija je dr Zoran Živković, zamenik gradonačelnika Valjeva. Prva sednica sa novim rukovodiocem biće održana u četvrtak, 16. aprila u 9.15 časova”.

Ko je imenovao Živkovića na mesto rukovodioca? Kada ?

Vamedia je proveravala kod više članova Štaba za vanredne situacije kada je održana sednica na kojoj je doneta odluka . Odgovor je bio uglavnom jednoglasan: “Ne znamo”.

U samoj objavi u večernjim satima, navedeno je da će sednica Štaba biti održana sutradan 16. Aprila. Ko je dakle odlučio u ime Štaba?

Kako Vamedia saznaje u Štabu za vanredne situacije dr Živković čak nije bio ni informisan o ovom imenovanju već je za postavljenje saznao preko poznanstava I kasnijih objava pojedinih članova Veća na fejsbuku.

Da li je dakle odluku o imenovanju Živkovića doneo isti onaj “Štab” koji je naložio prekid podele hipohlorita, uvodjenje privatnih firmi za dezinfekciju Sinitre I Veterinarie, korišćenje novca od donacije ne za zdravstveni sistem već za druge stvari? Možda je to isti “Štab” koji je prvo ukinuo rad pijaca pa potom uveo poseban režim rada pijaca da bi na kraju istu odluku povukao? Ili je to ipak “Štab” koji je doneo odluku da je zabranjena dostava hrane 19. Marta , a potom nakon što je Vlada Srbije 30. Marta donela odluku o dozvoljenoj dostavi , istu odluku ostavla nepromenjenom? Bilo bi već neverovatno da je to isti onaj “Štab” protiv koga je I jedno ministarstvo podnelo krivičnu prijavu?

Odgovor na pitanje ko je odlučio o postavljenju možda je implicitno dat kroz informaciju sa  sednice Štaba održane dan po objavljivanju informacije da je dr Živković imenovan , 16.april,  u kojoj se kao 4. Tačka navodi :

„4. U zaključku o obrazovanju Stučno-oprativnog tima za zaštitu i spasavanje od epidemija, br. 112-422/20-04/1 od 15.3.2020. menja se Rukovodilac tima dr Marija Gavrilović, direktor Zavoda za javno zdravlje i za novog rukovodioca imenuje dosadašnji zamenik, dr Zoran Živković, specijalista nuklearne medicine i zamenik gradonačelnika.“

2 comments on “Model odlučivanja: „Štab“ odlučio o postavljenju Živkovića, a Štab potvrdio?

  1. Jovan

    Ko je smenio, ko je imenovao, jasno je, dr Konrad, sam svoj majstor, sad može šta hoće ali neće moći dokle hoće. Kraj je blizu.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.