Ipak nema povratka u škole

Nakon što je bilo najavljeno da će se djaci u škole vratiti početkom juna , nova informacija iz ministarstva prosvete je da klasičnog povratka u škole ipak neče biti. Škole bi narednih dana trebalo da dobiju nove pravilnike za ocenjivanje , a odluka o polaganju male mature i načinu kako bi polaganje moglo biti realizovano je predmet rasprave.

OŠ Sestre Ilić

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević izjavio je danas da ove školske godine neće biti vraćanja u školske klupe za proces redovne nastave.

Šarčević je u izjavi za list „Blic“ objasnio da raspust praktično počinje krajem maja, kada se završava redovna nastava, koja je ovog puta, tokom vanrednog stanja, bila onlajn.

Dečija radost izazvana prvobitnom najavom da se u školu ipak kreće u junu bila je tako kratkog daha .

Ministar takodje navodi I da je dosta govora u vezi polaganja male mature pa I stava jednog dela javnosti da mature ne bi trebalo I održavati. Šarčević pak ima stav da neodržavanje male mature daje mogućnost da bez upisa u željenu školu ostanu na taj način dobri učenici jer bi mesta mogli popuniti oni lošiji pa navodi da bi trebalo da upis ipak bude fer.

Ipak odluka o tome još nije doneta , a osmake krajem ovog meseca očekuje probni završni ispit.

Medju stavovima onih koji su protiv polaganja završnog ispita kao merila za upis najčešće se može čuti da su generacije u Srbiji upisivane u srednje škole na osnovu bodovanja uspeha I odredjenih predmeta iz osnovne škole.

Da li bi ovaj argument mogao da prevagne , ostaje da se vidi , ali ono što je za sada sigurno jeste da raspust počinje već krajem maja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.