Gradjani aplaudiraju, vlast pljuje

Dok  Valjevci s jedne strane poštuju propisane mere I imaju ozbiljne brige za svoje poslove , porodicu I sopstveno zdravstveno stanje i aplaudiraju zdravstvenim radnicima,  po nalogu , pojedini medij satanizuju iste.

Kako je izgledao jedan dan nekog od valjevskih lekara, medicinskih sestara , svih zaposlenih u zdravstvenim ustanovama , moći ćemo da čujemo nakon što vanredno stanje prodje jer se za sada oni ne oglašavaju . Ali nakon što je jedan od valjevskih epidemiologa progovorio o situaciji u gradskom Štabu za vanrdne situacije ista je postala žrtva užasnih objava , koje su zgrozile Valjevo.

Odbijanje Dr Marija Gavrilović, direktorke Zavoda za javno zdravlje da učestvuje u raspodeli novca, uvodjenju privatnih firmi koje će vršiti dezinfekciju I potom  pismo premijerki i ministru zdravlja u kojima je  ukazala na sporne poteze koje tokom borbe protiv epidemije korona virusa sprovodi lokalni Štab za vanredne situacije, bili su povod za  najbestijalnije optužbe na zvaničnoj FB stranici Radio Valjeva.

U tim klevetama, dr Gavrilović se optužuje “da umesto da se bori za živote građana, po nalogu svog ljubavnika poslala je pismo Ani Brnabić”, kao i da se “bavi spletkama i tračevima”, uz najavu nepotpisanog autora pljuvačkog teksta “da će uskoro pisati sve o kriminalu koji dotična gospođa sprovodi sa svojim ljubavnikom”.

Dr Marija Gavrilović je u kratkoj izjavi novinarima rekla da optužbe neće komentarisati, ali da će svakako podneti tužbu za uvrede i klevete protiv ovog medija.

Iako je poznato da je Radio Valjevo sa još par medija prostor za demonstraciju sile I moći kabineta gradonačelnika, ovoga puta sam komandant Štaba na sednici održanoj u subotu , iznoseći navode iz sramne objave ovog medija , nedvosmilseno je potvrdio da je sam naručilac ovakvih objava.

Kako Vamedia saznaje od pojedinih članova Štaba koji su prisustvovali sednici u subotu gradonačelnik Valjeva I komandant Štaba citirao je sramnu objavu I govorio  o dr Gavrilović u ružnom I negativnom kontekstu. Sama sednica održana je u užem sastavu Štaba , a niko od prisutnih govor komandanta nije komentarisao. Kako saznajemo zapisnik je vodjen na ovoj sednici I vodila ga je Svetlana Marković iz PR službe grada pa će detalji ovog govora bez sagovornika biti izvesno poznati kada zapisnik sa sednice bude usvojen.

Podsećamo, upravo je Štab za vanredne situacije dr Mariju Gavrilović, koja je epidemiolog, najpre bez ikakvog obrazloženja smenio sa mesta Stručno-operativnog tima (SOT) koji je zadužen za borbu protiv epidemije i davanje instrukcija Štabu, da bi je onda, opet bez obrazloženja, vratio na tu funkciju što je ona odlučno odbila.

dr.Marija Gavrilović – Vamedia /fotografija sa jedne od sednica Veća

“Kao epidemiolog najpre sam imenovana za rukovodioca SOT, ali sam smenjena zbog neslaganja sa načinom vođenja Štaba za vanredne situacije grada. Od mene je traženo da učestvujem u odlučivanju o nestručnim pitanjima kao što je raspodela novca, a ja nisam želela da snosim odgovornost za nešto što nije moja struka i moj posao i u šta nisam mogla da ima uvid. Između ostalog, reč je o angažovanju privatnih firmi za dezinfekciju grada što je koštalo dva miliona dinara, ali i o raspodeli donacija privrednika Valjeva, koja je namenjena za opremanje zdravstvenih ustanova” navela je dr Marija Gavrilović u svom pismu premijerki Ani Brnabić i ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru.

Valjevska javnost ubrzo je bila I informisana da je odluku o smeni doneo komandant Štaba.

Navode dr Gavrilović potvrdio je i privrednik Aleksandar Blažič, koji koordinira humanitarnu akciju valjevskih firmi, objašnjavajući da su lokalni privrednici, njih stotinak, prikupili 10,5  miliona dinara koji su namenjeni za Opštu bolnicu, Dom zdravlja i Zavod za javno zdravlje u Valjevu. Blažić je, naime, izjavio da je “bilo predloga od strane Štaba za vanredne situacije da taj novac bude upotrebljen za neke druge namene”, ali je dodao da su se privrednici tome usprotivili.

Manir satanizacije svih onih koji ne pristaju na njihove odluke ili iznose drugačije mišljenje uvela je aktuelna vlast na čelu sa gradonačelnikom Slobodanom Gvozdenovićem koji je sada I komandant Štaba za vanredne situacije.  

U situaciji kada je svaki život u Valjevu doveden u pitanje , kada brojni strahuju za svoj posao koji ne mogu sada da obavljaju , kada  hronični bolesnici zaziru od svakog na ulici, gotovo je neverovatno da tema na Štabu bude iznošenje skarednih objava , ali ne da bi bile osudjene , već promovisane.

Vlada Srbije za temu ima I imaće Valjevo I sve što se dešavalo u prethodnom periodu, potvrdio je u više izjava I predsednik Srbije Aleksandar Vučić. A u Srbiji postali smo poznati kao srpski Vuhan, Konrad sistem, grad u kome sveštenici šire zarazu na šta je reagovao I patrijarh srpski Irinej , ali I valjevska eparhija, grad u kome se prosipa natrijum hipohlorit, netransparentnost u radu, zataškavanje stvarnog stanja , a sada I kao grad koji umesto da pljeska epidemiolozima iste pljuje.

Ali nije to grad Valjevo, nisu to Valjevci , jasno se zna ko je taj I koji su ti , a sada su na potezu nadležni organi da nam saopšte šta su učinili po tom pitanju da Valjevo opet blista .

Jedan čovek zarazio je svet korona virusom, a šta tek može jedan grad!

15 comments on “Gradjani aplaudiraju, vlast pljuje

 1. Miki

  To je sramota šta smo doživeli u Valjevu. Svako ko misli drugačije mora da prodje kroz Sodomu i Gomoru, najprizemnijih likova , dirigenata i njihovih poslušnika.

  Reply
 2. Wikiliks

  U svim navedenim NEGATIVNIM dešavanjima u Valjevu i organima
  lokalne samouprave, naročito u KRIMINALNOM ponašanju kradonačelnika
  i klike oko njega, najviše je PODBACILO Osnovno i Više Javno Tužilaštvo u Valjevu,
  čiji su službenici PREPLAŠENI od strane u glavu bolesnog kradonačelnika, čuvenog
  “Konrada 19“, koji im je u nekoliko navrata pretio da će ih posmenjivati uz pomoć
  Centrale sekte u Beogradu!!! Takva klima je i u Valjevskim sudovima! Sudije su prestrašene
  od pretnji ove mafije iz Gradske uprave!!!
  Za čudo, ni Policija Valjeva NE SME ništa da preduzme…iz istih razloga!!!
  Neka, neka, samo neka ćute, ali, kad se digne Narod na ustanak, svi će oni biti
  najureni sa sadašnjih funkcija!!!

  Reply
  1. Istina

   Trideset godina čekam taj ustanak!
   Nemojte se zanositi glupostima, u zemlji, ko i u našem gradu, je ostao samo šljam koji misli samo o sopstvenim interesima…

   Reply
 3. Creator

  Ljudi , kada shvatite da je takav VRH vlasti , bice vam lakse zasto se OVI na lokalu tako ponasaju , jednostavno im je dozvoljeno … pogledajte samo ponasanje velikog vodje kad dobije provokativna pitanja i pitanja koja se ticu realnih problema , iste sekunde se pretvara u razjarenu zver kojoj niko ne sme da stane na put , a o pripadnici gej populacije , vajnoj premijerki sa nemustim srpskim , zalosno je i trositi reci ….

  Reply
 4. Jovan

  Mislite da bi gđa Marković htela da javnosti pokaže zapisnik sa te sednica? Da je u zapisnik uneta sramna diskusija Konradova? Mislite da imaju ikakvog obraza preostalog?

  Reply
 5. Pera

  Da li je u Valjevu na vlasti samo SNS kao dežurni krivac ili tu istu vlast deli sa SPSom koji je zaboga bezgrešan i samo čeka novu raspodelu sa žutima.

  Reply
 6. Sin anarhije

  Kako god okrenes haos je , prijatelj koji je u izolaciji 28 dana zbog bolesti clana uze porodice je dobio USMENI nalog da sedi dan duze zato sto se po tumacenju nadleznog ministarstva ne racuna ceo prvi dan izolacije !?1 Sa druge strane , ljudima iz kovackog centra koji su bili u smeni sa bolesnim kolegom , se resenje o izolaciji urucilo posle njihovih 20 dana na slobodi pa su sedeli kuci samo 8 dana i jos 5 zato sto su naknadno testirani …. strasno je i slusati nebuloze i to kako svako tumaci propise na svoj nacin …

  Reply
 7. Boljitak

  Nažalost,
  Sve je istina… Sve ide sa vrha države. Vljevo jeste posebno. U njemu već godinama ne funkcioniše ni tužilaštvo, ni sudstvo, a ni MUP.
  Inpekcijski organi kao i da ne postoje. Opštinski organi i uprava kao da su hendikepirani…
  Sve mi se čini da ova tri ključna organa rade u saradnji na neotkrivanju malverzacija u našem gradu. Tu je prednjačila tužilac M. i bivši našelnik MUP-a… U Valjevo dolazio tužilac iz Požege, koji je takođe bio potkupljen… Ništa se nije promenilo…
  I ako mislite da u VAljevu ima kadrova koji bi mogli nešto bolje da rde, ima. Ali moramo biti svesni da su nam oni koji su bili najstručniji i najvispreniji otišli i odlaze svakodnevno…
  Tuga, ali izumiremo u sopstvenom smradu i javašluku…

  Reply
  1. Dr Dzekil

   E, da je tako samo u Valjevu, cela drzava je okupirana od strane bahatih prerusenih radikala koji vladaju sa svim elementima fasizma, velicanju kulta licnosti, ulizistva u dodvoravanja velikom vodji.

   Reply
 8. Biće

  Zašto na sajtu Javnog zdravlja nema podataka o zaraženim i preminulim od Korone u Kolubarskom okrugu, kao što je to slučaj sa, recimo, Zlatiborskim okrugom i zavodom iz Užica?
  Ima li neko pismen u zavodu u Valjevu i u stručnim službama u opštini?
  Bruka!

  Reply
  1. Goran Markovic

   ..Bice..Ko to kaze da nema pogledajte sajt ZZJZ Valjevo ali samo nešto da prosioate iz vaših prljavih usta ko i ovi.Prili..li. Nema botovanja bakamunda već oni što sam pisao da vam se dešava neće vas narod jjer kradete i sve ono sto niko do sada nije radio.Narod kaže NE BAGRO VALJEVSKO DOSLHACKA!

   Reply
 9. LJOTICEVAC

  SRAMOTA JE IZRECI ONOLIKO RUZNIH RECI PREMA DOKTORKI IPAK JE ONA ZENA I NECIJA MAJKA I SUPRUGA . TO GOVORI NIVO PROSTAKLUKA KOJIM RASPOLAZU NEKI LJUDI.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.