Grad odgovorio na pitanje sa : „Pozdrav! – – „

Početak primene obećanih ekonomskih mera se čeka, a kako je predsednik Srbije najavio obećanih 100 evra svakom stanovniku Srbije može se očekivati već 11. ili 12. maja. Potom slede mere vezane za privredu. U Valjevu pakete pomoći podelili su privrednici za Uskrs  i to za 540 korisnika narodne kuhinje. A još uvek nema paketa za kako je navedeno, „sve socijalno ugrožene gradjane Valjeva“.

Krajem prošle nedelje Grad Valjevo obavestio je javnost da je Crveni krst podelio pakete pomoći koje  su obezbedili valjevski privrednici. Pakete su dobili pre svega korisnici narodne kuhinje. Grad Valjevo najavio je podelu paketa svim socijalno ugroženim gradjanima. Privrednici su pakete donirali, a grad Valjevo do sada je podelio po nekim informacijama 100, a po nekim informacijama 200 paketa do sada.

Kako je već od ranije poznato u Valjevu na evidenciji Centra za socijalni rad je više od 7000 gradjana po različitim osnovama. Iako je već od samog početka bilo jasno da je najava o pomoći „svim socijalno ugroženim gradjanima“ populistička, ali  s obzirom da je zvanična i da je kao takva popularisana za očekivati je bilo da petnaest dana kasnije imamo informaciju koliko je još paketa podeljeno, potom i informaciju na koji način će paketi ubuduće biti deljeni  s obzirom da je u pitanju zaista veliki broj gradjana koji se ponadao da će paketi stići.

Ako pokušamo da razumemo kako žive oni koji su korisnici socijalne pomoći, neminovno ćemo shvatiti da taj život nije lak. Ako nekom kome je život težak u vreme epidemije saopštite da ga očekuje paket pomoći jasno je da je takva vest bar malo svetlo u tim životima. Ipak već 15 dana nemamo informaciju koliko je još paketa podeljeno. Neke informacije govore da paketi više i nisu deljeni. Ako je tako, da li je moguće da se neko poigravao onima kojima je najteže?

Umesto vesti da je podeljeno još 1000 ili 2000 paketa , stigla je vest 16. aprila , da je „Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je tokom jučerašnjeg i današnjeg dana uputio pakete pomoći sugrađanima koji se leče u bolnicama i privremenim bolnicama u Beogradu. Paketi se sastoje od voća, sokova, vode, plastičnih, čaša, ubrusa i ostalih potrepština, koje će Valjevcima pomoći da lakše prebrode dane koje provode u bolnicama“.

Vamedia je istog dana uputila i pitanja : U tekstu koji ste dostavili vezanom za dostavu paketa sugradjanima koji su na lečenju u Beogradu , nejasno je da li je pomoć uputio lično gradonačelnik odnosno od svojih sredstava i kao svoju donaciju ili se pak radi o paketima koji su formirani sredstvima u novcu i stvarima koji su stečeni ili dobijeni kroz donacije drugih lica , ili grupe lica? Ili sredstvima iz budžeta, namenskog računa?
Molim Vas da  nam dostavite pojašnjenje ove infromacije kako u njenom objavljivanju ne bismo naše čitaoce doveli u zabludu.”

Odgovor je stigao I glasi : “Pozdrav! – -“

U mejlu odgvora navode se I linkovi koji vode samo na web stranicu grada.

Vamedia je jasno u dopisu navela da će informacija biti korišćena u svrhu obaveštavanja gradjana odnosno pojašnjenje će imati za cilj izbegavanje dovodjenja u zabludu gradjana Valjeva . Šta je grad sa dve srednje crte hteo da poruči gradjanima Valjeva?

Ne ulazeći u to koliko je profesionalno bilo na ovaj način odgovoriti  I kakva je poruka poslata gradjanima Valjeva ,  Vamediji nije preostalo ništa drugo nego da gradjanima omogući da do njih dodje informacija koju je grad dao pa ćemo je zato I ponoviti :

“Pozdrav! – – “

11 comments on “Grad odgovorio na pitanje sa : „Pozdrav! – – „

  1. Autogeno zavarivanje

   Nadam se poslednja donacija don Conrada.Da nas Bog vidi pa da nam za gradonacelnika dodje Milanovic Djordje,mlad,ambiciozan,korektan.Od vodovoda je napravio firmu koja radi bez pomoci Conrada…

   Reply
 1. Zoran

  Apsolutno ste u pravu, kao da je lično gradonačelnik iz svog džepa kupio pakete pomoći. Zar nije Grad Valjevo uputio pakete od donacija privrede!? Zloupotrebljavaju epidemiju za političku promociju, beda jedna. Ali kako jedan novinar može bez stida napisati ovo:”Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je tokom jučerašnjeg i današnjeg dana uputio pakete pomoći sugrađanima”? Svu svoju struku, školu i integritet su prodali za neko malo nameštenje, prekovremene sate, dodatke na platicu.

  Reply
 2. Taksista i Frizerka

  Drugi gradovi su podelili svim penzionerima sa primanjima ispod 30 000 dinara, bez izuzetka.
  Po kom kriterijumu su isli Mirko taksista i Mister da dele pakete, koliko su podelili?
  Sto se stalo sa akcijom ili je to podeljeno par paketa samo za slikanje.
  Sram vas bilo na celu sa vasim Konradom 19 i Gazdaricom 1.

  Reply
 3. Bio jednom jedan Gajic

  Jutka u Novom naselju nije podelio ni jedan paket a toliko je gladnih i siromasnih.
  Samo prazna obecanja, ulice nikad gore nisu bile, farma pilica neresena, nikad vise nije smrdelo i trovalo gradjane kao zadnje dve godine.
  Vazno da je sebi asfaltirao dvoriste a drugi neka gaze po blatu.
  Uskoro otvaramo sve Jutkine afere…

  Reply
 4. Xaxaxa

  Verovatno da je licno on od svojih sredstva uputio pomoc, on je veliki humanitarac. Mora da je i bajadere poslao????

  Reply
 5. Gorica GAZDARICA

  Jel to ona likusa sto je jedan dan bila pomocnik gradonacelnika pa je smenili?

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.