Tačka izbora direktora u Vidraku skinuta sa dnevnog reda Veća

Gradsko veće skinulo je sa dnevnog reda tačku vezanu za izbor direktora u JKP Vidrak. Ova tačka sa dnevnog reda je skinuta bez posebnog obrazloženja.

Na raspisani konkurs grada Valjeva za izbor direktora u JKP Vidrak javilo se jedno lice. Jelena Kalat aktuelni vršilac dužnosti direktora bila je tako jedini zainteresovani za ovo mesto. Komisija koju je tim povodom oformio grad razmatrala je kvalifikacije Kalatove koja je na mestu vršioca dužnosti provela skoro dve godine iako mandat vd po Zakonu o javnim preduzećima predvidja dužinu trajanja takvog angažovanja samo do godinu dana.

U javnosti se spekulisalo da je u pitanju jedan od uslova koji se čeka da Kaltova ispuni kako bi ponovo mogla biti izabrana , ali ovoga puta na mandat od 4 godine. Iako zvaničnih informacija o radu komisije koja je odlučivala o izboru direktora nije bilo, nezvanična saznanja upućivalla su na činjeicu da je predsednik komisije Miroljub Ivanović podneo ostavku , odnsono nije želeo ovu dužnost pa sve do toga da je Kalat po mišljenju komisije i sabranim bodovima dobila ocenu za koju jedna od članova komisije kaže da je „jedva zadovoljavajuća“.

Podsećamo da je u protekle 4 godine ovo javno preduzeće bilo bez redovno izabranog direktora odnosno na tom mestu smenjivali su se isključivo vršioci dužnosti. Najpre je to bila Sladjana Marković nekadašnji direktor Centra za kulturu, a potom rukovodilac jednog od odeljenja u Gradskoj upravi. Markovićeva je takodje izabrana po mišljenju komisije , ali je nakon odugovlačenja grad doneo odluku da bez posebnog obrazloženja konkurs poništi. Na  mestu vd direktora zamenila ju je Ksenija Badem Nenadović koja je samo šest meseci kasnije podnela ostavku na ovo mesto navodeći u ostavci „Zbog nemogućnosti da obavljam dužnost direktora…“. Nezvanične informacije iz ovog preduzeća, ali i stožera naprednjaka u Valjevu govorile su da je Nenandovićeva podnela ostavku zbog brojnih pritisaka koje je trpela.

Na njeno mesto Skupština je potom postavila Jelenu Kalat čiji su mandat obeležile afere , ali i ozbiljan broj krivičnih prijava i sumnjivih tendera. Kalatova je na mest vd direktora došla iz Doma zdravlja gde je najpre bila zaposlena kao medicinska sestra tehničar, potom referent za ljudske resurse , a na kraju i šef odeljenja za pravne i kadrovske poslove.

Komisija za izbor direktora postupa po pravilniku o izboru, pri čemu kandidati treba da prodju niz testiranja pa je bilo veliko pitanje da li će komsija uzeti u obzir asve afere i krivične prijave odnosno moralnu podobnost kandidata koji treba da vodi ozbiljno i veliko javno preduzeće Grada Valjeva.

Jelena Kalat ne nalazi se ni na odborničkoj listi  njene partije, a da li naprednjaci u Valjevu računaju na neki drugi način na Kalatovu ostaje da se vidi nakon izbora.

S obzirom da je tačka vezana za izbor direktora u JKP Vidrak skinuta sa dnevnog reda Veća , a naredne nedelje očekuje se sednica Skupštine , izvesno je za sada da se ni na Skupštini neće naći ova tačka dnevnog reda. Izuzetak bi mogao biti eventualna vanredna ili hitna sednica Veća pre same sednice Skupštine.  

15 comments on “Tačka izbora direktora u Vidraku skinuta sa dnevnog reda Veća

 1. Ekipa

  Konačno da svane u Vidraku, ako nije samo mali zastoj? Ne verujem ja u to. Mnogo je tu stvari u igri i to kakvih stvari….

  Reply
  1. Filip

   Koji Laza pa on nezna gde je levo.Pitajte ga da li zna koliko Skupstina ima odbornika.

   Reply
 2. Milan

  Ovo je sramota za radnike i Vidrak kao preduzece! Ne mogu ljudi da se sastave sa direktorima, stalno neku VD od 2013 godine!
  Niko ne misli na zaposlene, a hoce glasove! Evo ja glasam ali juce…

  Reply
 3. Bojan

  Jedno zlo manje na direktorskom mestu. Sad ce Gorica da poludi i izlupa celu opstinu. Laza ipak poceo da rasciscava dvoriste.

  Reply
 4. Sunčica..

  Ima Gorica dosta svojih pouzdanih na raznim mestima od spremačica do načelnica..Bez sikiracije molim..

  Reply
 5. Dex

  Meni je sve jasno. Plata direktorska mala a ne može ništa da se ukrade , jer je firma na udaru javnosti non-stop. Zato nema kandidata osim očajnika poput pomenute gospođe.

  Reply
 6. Nenad

  @ Dex : Pa, zar je plata od 78.615,00 dinara, koliko je zadnja isplaćena u neto iznosu
  ovoj v.d.. direktorki, plata za OČAJNIKA???
  Jbte, ona od obrazovanja ima samo Srednju školu, i neki fakultet “završen“ na nekom
  stranačkom kursu, a, raspitaj se koliku platu, na primer, imaju profesori u Osnovnim i Srednjim školama,
  Lekari-hirurzi u Valjevskoj Bolnici, inžinjeri…svakako imaju MANJU PLATU od ove direktorske!
  A, zamisli još kad postane direktor, kako će da naplaćuje zapošljavanje na neka radna mesta. 3-5.000 evra po
  jednom radnom mestu…kao i svuda što se tako radi…
  Plus i to, što ima i DVE sekretarice…pa, ona nema šta da radi…nego, sve četiri uvis…

  Reply
 7. Goran Markovic

  .Pa vi ste smesni a zašto se toliko bori – bore da bude direktor i ko još to podržava , jel oni koji gube na ..poštenim..tenderima? Šta kažeš male plate …hhheee a kako beše u Domu zdravlja jel bese da se vode neki postupci pred Drzavnim organima jos iz te Ustsnove kada je zarila i palila i koliko ima stanova .automobila? Zašto je bila predmet takodje Državnih organa kao i njena porodica kada je bila medicinska sestra u Domu zdravlja i koliko je uvećala njeno movinsko’ finansijsko stanje ?To je odpba koja vss nikada ne gleda u ovo samo u pod gleda, a šta to znači?Nadam se da ce neko ko je pošten i odem poslu voli grad postuje zaposlene doći na čelu ove firme koja obrce veliki novac.

  Reply
 8. Emilija

  Sirce je jedini i pravi za direktora Vidraka. Doticnoj dati brezovu metlu, kolica i gumane cizme pa da ocisti Ljubostinju. Pre svega,izvrsiti kompetnu proveru poslovanja pa i one masine za pranje i susenje dа njihovu nabavku i nestanak, i polovne traktore i kamione, kupovane po selima, odradi u Zabeli.Zabraniti joj ulazak u Vidrak.

  Reply
 9. Nenad

  @ Emilija: Svaku ti reč u komentaru potpisujem!!!
  Za sav lopovluk i kriminal da KRIVIČNO ODGOVARA,
  pa kad odleži ROBIJU , lepo joj kupiti kartu za voz
  …U JEDNOM PRAVCU!!!
  Naravno, svu imovinu koju je stekla PROTIVPRAVNO,
  oduzeti joj, i prevesti u državno vlasništvo!!!

  Reply
 10. Pacijent

  Pa sta vam je? Roditelji i sestra u Americi,bice da je od njih sve sto ima . Kuca u Kninu,stanovi u Valjevu,imala davno ,davno aferu sa cekovima bez pokrica (bilo u novinama) i izvukla se. Dobila posao u DZ,birala gde ce da radi dok su valjevska deca camila na birou. Dobila stan izbeglicki i ona i svekrva jedan pored drugog. Ko je tad „gurao“ Kalat? Zavrsi faks .privatni ,niko ne zna koji i kako,radila sve vreme,a nije bas da je neki kapacitet. treba proveriti kako su upisivane ocene. Cim je dobila diplomu,posle 15 dana prebacena na radno mesto sa fakultetom. Muza zaposlila u Krusik,pa kad je video da mora da sedi u ogradi napustio ga .Ali odmah dobio posao u DZ ,i gotovo od samog pocetka mesecima ga vodili po bolovanjima. Treba videti na osnovu cega. E sad valjda ne mora ni da radi ,dobro im krenulo…love koliko hoces. Do kada ,zavisi od gradjana,sve je lako proverljivo.Ima diplomu ,nema obrazovanje . Ima nepismenost,recnik na nivou osnovca i pismenost ali nema moral !!!

  Reply
 11. Goran Markovic

  Ko je muža Jelena Kalat vodio na bolovanju a on nije bio u zemlji, jel se zato ide u zatvor i što je najgore i poražavajuće to je radila dr koja je zadužena za rad Ustanove kao što je Dom zdravlja , znači puno krivičnih dela ( da podsetim samo da su sva dokumenta već u sigurnim rukama ) znači pokušaji uništavanja samo ćete da se zamajavate.Sta kaže dr Branka Antic nina li ona može te koje je opet prekršila zakon i ko je donosio Jeleni Kalat iz Doma zdravlja doznake za muža? A to znači stalno neke afere kada je porodica Kalat u pitanju.Tužilaštvo zašto ćutite?

  Reply
 12. Nenad

  Jbte, pa, ova porodica Kalat OGREZLA U KRIMINALU!!!
  Te DOĐOŠE treba vratiti tamo odkuda su i došli u Valjevo,
  jer, MNOGO SU NAM ŠTETE PRIČINILI!!!
  Naravno, svu nelegalno stečenu imovinu, ODUZETI IM, a
  njih procesuirati po KZ!!!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.