Borci realizuju još jedan projekat

UBR Valjevo u narednom periodu realizovaće još jedan projekat koji je odobren od strane ministarstva. Tim povodom UBR je izdao saopštenje za javnost koje prenosimo u celosti:

ˆ

“Udruženje boraca je još jednom dokazalo da je najbolje udruženje boraca u Srbiji.

Udruženju je odobren novi projekat koji je dobio ime po našem upokojenom doktoru Dr. Miroslavu Mirkoviću. Odobrilo ga je ministarstvo za boračka pitanja, ministar Zoran Đorđević, državni sekretar Nenad Nerić i komisija za projekte ministarstva.

To je veliko poboljšanje naših članova i pored dobijenog programa od strane grada Valjeva ,,Veroljub“ biće mnogo besplatnih pregleda, zubarskih usluga sa dobijanjem protetike, besplatnog pregleda vida sa dobijanjem naočara za dioptriju, besplatnih predavanja sa keteringom, besplatnih ekskurzija sa druženjem i fizičkim aktivnostima, besplatnih majica i niz drugih aktivnosti.

Pored toga dobijanje projekta i programa je dokaz i velika nagrada svima u Udruženju na okolnost da udruženje i predsednik, odgovorno lice i rukovodilac projekta/program, Nadzorni i Izvršni odbor donose pravilne odluke i strogo namenski troše sredstva prema odobrenim budžetima sa velikim rezultatima rada, jer novo dobijeni projekat i program sa sobom nose uslov da ste prethodne projekte i programe uradili dobro, namenski utrošili sredstva i da ste predali finansijske izveštaje sa obimnom dokumentacijom/računima, izvodima, izjavamama i td/

Na žalost, ,,pojedincima koji nemaju veze sa Udruženjem niti su borci i dezerterima to ne ide u prilog jer njihove sporadične izmišljene bajke o našem radu su u suprotnosti sa takvim realnim stanjem“!

Novodonešeni Zakon o borcu ide svojom procedurom i sada se formiraju komisije za izradu pravilnika i Bradić Ljubomir kao jedan od najpriznatijih boraca za boračka prava sa najvećim rezultatima rada je predložen u dve komisije i to:

-izgled, sadržina, rok važnosti i način vođenja evidencije o izdatim legitimacijama za korisnike prava po Zakonu o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica i

-sastav, oblik, boja, forma i obeležja, kao i način nošenja „uniforme veterana“

Ratne dnevnice i njihovo rešavanje se nastavlja i do sada je održano 3 sastanka a sledi novi sastanak.

Pozivaml da se svi članovi jave za uključenje u projekat Dr Miroslav Mirković i program Veroljub.

U udruženju se strogo pridržavamo upustva ministarstva zdravlja u vezi pojave i mogućeg širenja korona virusa od upotrebe higijenskih sredstava do ulaska po jednog člana udruženja bez zadržavanja. U narednom periodu ćemo doneti odluku a prema stanju u državi i razvijanju virusa tako da je moguće da Udruženje neće raditi jednu ili dve nedelje u cilju zaštite radnika i članova Udruženja boraca.

Udruženje boraca Valjevo

Predsednik,

Bradić Ljubomir”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.