Rekonstrukcija Doma zdravlja Valjevo po planu

Rekonstrukcija južne vertikale (južnog krila) zgrade Doma zdravlja Valjevo započeta je 14. novembra prošle godine i dobro napreduje. Direktorka dr Branka Antić je vrlo zadovoljna tempom i kvalitetom radova i očekuje da će službe u ovaj deo zgrade biti useljene oko 1. maja.

-Vrlo sam zadovoljna, došli smo do finalnih radova, na nekim delovima već je urađena nova keramika, zamenjeni prozori, počelo je postavljanje radijatora i led panela. Moram da naglasim da je akcenat rekonstrukcije na energetskoj efikasnosti, i u pogledu izbora stolarije i fasade. Počelo je i gletovanje, kada bude završena stolarija kreće krečenje, a zatim postavljanje podova. Očekujem da južni deo bude završen do kraja aprila i da se 1. maja uselimo. Građani će se iznenaditi kada budu ušli u renovirani deo, pomisliće da su u novom Domu zdravlja ili negde na Zapadu: sve će biti novo, svetlije, prijatnije, uslovi za pacijente i zaposlene biće mnogo bolji. Nadam se da će i jedni i drugi biti vrlo zadovoljni i da, takoreći, neće imati utisak da se nalaze u zdravstvenoj ustanovi.

U ovoj, prvoj fazi radova, rekonstruišu se prostor Službe hitne medicinske pomoći, deo Pedijatrije, deo Medicine rada, laboratorija, kao i prostorije ekonomsko-finansijske službe i uprave. U drugoj fazi, posle 1. maja, prelazi se na severnu vertikalu: kompletnu Opštu medicinu, deo Medicine rada, deo Pedijatrije i Ginekologiju.

-Što se tiče Stomatologije, svakog  trenutka se očekuje da projektant potvrdi da su završene male izmene projekta, a onda će, nakon saglasnosti Kancelarije za javna ulaganja, Grad Valjevo raspisati javnu nabavku za rekonstrukciju zgrade Stomatologije. Kancelarija je ranije odobrila projekat, ali su bile neophodne sitne prepravke. Očekujem da će do kraja meseca biti raspisan tender – najavljuje dr Antić.

Radovi u Domu zdravlja treba da budu gotovi do 1. novembra jer nam je ideja da lekarsku slavu Sveti Vrači proslavimo u novom ruhu, kaže dr Branka Antić. Kancelarija za javna ulaganja Vlade Republike Srbije za rekonstrukciju Doma zdravlja Valjevo izdvojila je 297 miliona dinara. Izvođač je GP „Kej“ iz Valjeva, a rok za završetak radova 12 meseci.

PR DZ

2 comments on “Rekonstrukcija Doma zdravlja Valjevo po planu

 1. Milena

  Vreme je došlo da i Valjevskog zdravstvo dobije primerene uslove za rad. Nadamo se da će kadar biti na nivou, da kvalitetno leče paciijente
  Da se nagrađuju po kvalitetu pruženi usluga u cilju izlćenja. Da pacijent nastavi da živi sa manje problema. Da nemoramo da budemo primorani da idemo privatno.

  Reply
 2. Milena

  Što nevratite Dr. Radišu Jokića da radi u Dom zdravlja na ultra zvuk. Njegove dijagnostike(zna da vidi i pročita) bi smanjio broj pacijenata za skener(na koji se čeka dugo.) Ovim njegovm nalazima bi predupredio mnogim bolestima na vreme. Verujte da mojie prijatelje iz bližeg okruženja spasao sigurne smrti, invalidnosti… Za ovog DOKTORA(Radiša Jokić) Vi ga dobro poznajete po ovom što Vam pišemo. Uključite Volju za boljitak nas pacijenata

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.