Preventivna akcija Doma zdravlja Valjevo u Brankovini

U okviru projekta „Preventiva – suština primarne zdravstvene zaštite“  u subotu 7. marta od 8 do 12 časova Dom zdravlja Valjevo organizuje preventivnu akciju u ambulanti Brankovina. Svi meštani Brankovine i okolnih sela mogu doći na besplatne ciljane preglede: za procenu rizika oboljevanja od šećerne bolesti tipa 2, za rano otkrivanje rizika za nastanak bolesti srca i krvnih sudova i za rano otkrivanje depresije.

Lekari i sestre Doma zdravlja Valjevo pružiće preventivne usluge merenja krvnog pritiska, telesne težine i visine, šećera i holesterola u krvi, izračunavati indeks telesne mase, dati neophodne savete za zdrav način života i upute za dalje lečenje po potrebi…  Zdravlje mogu prekontrolisati i meštani bez zdravstvenog osiguranja, odnosno knjižice. Dom zdravlja poziva na preglede i one koji misle da su potpuno zdravi – da to provere i potvrde.

*Podrška za ostvarenje ovog Projekta obezbeđena je kroz grantove za projekte u okviru „Drugog projekta razvoja zdravstva Srbije“ i „ Dodatnog finansiranja za Drugi projekat razvoja zdravstva Srbije“ preko Vlade Republike Srbije, iz sredstava zajma Svetske banke.

Mišljenja koja su ovde izneta odražavaju stavove autora i ne predstavljaju obavezno i stavove „Drugog projekta razvoja zdravstva Srbije“ i „Dodatnog finansiranja za Drugi projekat razvoja zdravstva Srbije“, Vlade Republike Srbije ili Svetske banke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.