TV Valjevo plus odbila opredeljena sredstva za medijski projekat

Lokalna TV Valjevo plus donela je odluku da 350 000 dinara dobijenih u okviru projektnog sufinansiranja medija od strane Grada Valjeva odbije i vrati u gradski budžet. Sredstva ove godine od televizija nije dobila TV Marš.

Na upravo završenom konkursu za sufinansiranje medijskih projekata Komisija je donela odluku da od 10 miliona dinara koliko je za ovu namenu predvidjeno u budžetu grada projektu TV Valjevo plus „Volim Valjevo“ dodeli 350 000 dinara.

„Naša televizija je donela odluku da opredeljena sredstva ne prihvati. Podržavamo podršku i dodelu sredstava za medijske projekte, ali način na koji je to učinjeno u Valjevu je u najmanju ruku da kažemo iznenadjujući. Bilo je to zaista iznenadjenje za sve .  Mi smo na ovom konkursu dobili 350 000 dinara što je nedovoljno za praćenje svih aktivnosti predvidjenih projektom i realizaciju samog projekta“, saopštila je ova Televizija.

Odlukom o dodeli sredstava bilo je predvidjeno da jedan medij može dobiti sredstva u rasponu od 10 000 dinara do 5 miliona dinara. Najveći dobitnici na ovom konkursu su TV Vujić sa čak 3,8 miliona dinara, sledi Radio Valjevo 1,3 miliona  i Info 24 sa milion dinara.  „Mi ćemo i dalje izveštavati gradjane Valjeva o dogadjajima koji su od važnosti za njih , bićemo prisutni na dogadjajima , ali jednostavnoo nećemo pratiti baš sva dešavanja koja smo i projektom predvideli. Ne treba previše ni komentarisati iznose niti raspodelu , tu je već sve jasno rečeno i vidljivo“, navela je TV Valjevo.

Podsećamo da su prošle godine 50 000 odnosno 60 000 dinara vratili i Vamedia.info i Kolubarske.rs  ističući da u partijskoj raspodeli sredstava za podršku vladajućoj stranci ne žele da učestvuju i izneli argument da opredeljena sredstva ne pokrivaju troškove projekta. Ove godine pomenuta dva medija po mišljenju „Komisije“ nisu imali odgovarajuće projekte pa finansiranje nije ni predvidjeno.

Bez sredstava iz budžeta ostala je ove godine  i TV Marš . „ Podela sredstava za medijske projekte i ovoga puta jeste čist dokaz da komisija nije imala zadatak da procenjuje projekte niti se njima bavila, već im je zadatak bio da smisle objašnjenje zašto su neki mediji dobili sredstva , a neki nisu. To znači da je gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović unapred odlučio kome „dati“ novac i koliko . Naša TV Marš nije dobila sredstva ni ove godine jer nas očito lokalna vlast vidi kao pretnju i time nas svrstava u medije koji objektivno informišu gradjane o svim zbivanjima u gradu i medije koji nisu zarad novca spremni za bilo kakve kompromise . U tom smislu možemo biti ponosni i nastaviti da informišemo gradjane i nastaviti da se bavimo istraživačkim novinarstvom“, kaže Danijela Dovečer programski urednik TV Marš.

11 comments on “TV Valjevo plus odbila opredeljena sredstva za medijski projekat

 1. UBLJANIN

  Pa zar niste shvatili dosad, morate kao brada iz Vtv da se uvucete u…. da bi dobili sretstva. Pa kako Vtv opstaje, tako da koja god je stranka na vlasti oni im se uvlace. Za studio M zna se da je ortak sa vladajucima pa je dobio novac, a Majdak verovatno zna nesto sto ne bi trebalo da se zna pa mu vladajuci dali neku kinticu. Cik da Vtv nije dobio nista odmah bi seo u kola i relacija VA-UB – BG…..

  Reply
 2. Valjevac

  Todosije ima pare, od 10 miliona potroši za provod sa decom. Vi obismešljini bavi te se analizama.

  Reply
 3. Joja

  VTV JE ZA SVE VAS INSTITUCIJA!A da ste profesionalci ne biste objavljivali samo komentare koji vama odgovaraju, nego i one druge.nije baš zgodno pišati uz vetar, jel da ?

  Reply
  1. UBLJANIN

   Ti pisas niz vetar pa ste svi vi popisani od svake vladajuce vlasti kojima ste se slihtali. Pa zar se vi vodite kao televizika sa dve prostorije i dva sprata od toga gornji kao susara za meso. A da tu je nekad bila mesara. Valjda ce te se konacno setiti da uredite tu susaru i da ulozite pare u mesaru…

   Reply
 4. Nekade i sade

  E moje Valjevo,treba kulturi da vas uči Teodosije i Milinović,podolazili iz kojekakvih vukojebina,a nekada su želeli da jednom godišnje sađu u Valjevo o Ilndanskom vašaru.Valjevo je odavno izgubilo atribute grada i svoju kulturu,postalo obična seljana

  Reply
  1. ČELIČNO MUDO

   EEEE vidis taj Teodosije je seljacki sin koji zna sta je muka i napravio je kapital za primer vama valjevskim dziberima koji neznate ni šraf da zavrnete.

   Reply
   1. Kapitalista

    Ne bi ti bio midi bio bi neki drugi pametniji organ,nije on sam napravio kapital, nego ga odabrao SPS i Poćuta jer su zemljaci,tako se lako pravi kapital,i zato su država i Valjevo propali,a zašto je sa firmom prešao i Beograd

    Reply
 5. Revolucija

  VTV preko Darka dobija od sporta ozbiljnu kintu. Treba to da istrazite. Ovo je sića sta tamo dobija. E tu da mu ne daju on bi kljuc u katanac.

  Reply
 6. Creator

  A od cega je napravio g-dine cel mudo, mada ti nisi gospodin nego doseljeni dziber kao i dve trecine grada … bio je toliko siromasan pa je radio cetiri posla dnevno 20 godina dok nije zaradio , muka mi je od vas postenjacina …. prodao sta ima ocevo od suma i livada , povezao se sa lokalnim liderima i to tako ide , ali ti nisi niti ces biti upoznat … sve sto znas je da nedeljom odes u selo po ranuuu, jedino je tad grad prazan i normalan …

  Reply
 7. Mustafa

  Bravo za komentar REVOLUCIJA. Samo ako krene ovo istrazivanje mnogi ce u aps. Nije tu samo u igri Vtv to je vec poznata prica, ali zna se da milioni ulaze u klub a klub i infrastruktura sve gora. Sta bi sa onom komisijom za proveru gde idu sretstva za sport i jel se trose po planogramu koje su klubovi prilozili, ili idu u privatne ruke. A DA U OVOJ VLASTI TO NESME DA SE PROVERAVA JER JE VEC POZNATI KLUB I PREDSESNIK ZASTICEN KAO BELI MEDVES OD STRANE UBSKOG KMETA. 😏

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.