Po 30.000 dinara po zaposlenom u malim firmama i 15.000 za srednje i velike u naredna tri meseca

Mera države za spas privrede koja je trebala da stupi na snagu juče, pomerena je za utorak. Gostujući na TV Prva predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je finansijsku podršku za mala I srednja preduzeća I preduzetnike.

Kako je sinoć u gostovanju na TV Prva izjavio predsednik države  za mikro i mala preduzeća i preduzetnike trebalo bi da država isplaćuje po 30.000 dinara u toku tri meseca, dok će za srednja i velika preduzeća taj iznos biti 15.000 dinara.Takođe, prema očekivanjima, plaćanje poreza i doprinosa biće odloženo za period od tri meseca, a plaćaće se od sledeće godine, na 24 rate.

U toku jučerašnjeg dana Ekapija je objavila I da bi porezi na dobit i imovinu takođe trebalo da budu odloženi, a plan je odlaganje plaćanja akontacija poreza na dobit u drugom kvartalu i odlaganje plaćanja poreza na imovinu od aprila do juna, za pravna lica i preduzetnike. Vučić je objašnjavajući uslove za dobijanje sredstava rekao da je to pre svega da poslodavci ne otpuste radnike, ali I da se pomoći mogu nadati I oni koji su radnike otpustili, ali ukoliko ih vrate na posao do stupanja predloženih mera na snagu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.