Moguć policijski čas od 24 sata

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da je sve izvesnije da bi tokom ove nedelje mogao biti uveden policijski čas na 24 sata u trajanju od 14 dana. Za to vreme niko neće moći na ulicu.

Nezadovoljan kako se sprovode mere zabrane kretanja, u gostovanju na TV Prva, predsednik Srbije je rekao: „Uvešćemo policijski čas na 24 sata iduće nedelje, ako ove mere ne funkcionišu, kako bi zaštitili živote građana”.

Po podacima iznetim u toku jučerašnjeg dana u Srbiji je podneto 678 krivičnih prijava zbog kršenja mere samoizolacije. U toku jučerašnjeg dana nacionalni mediji su preneli da je na Gazeli u Beogradu zaustavljena duga kolona automobila zatečenih u toku policijskog časa koji je izmenjenom odlukom juče počeo u 15h . Isti mediji prenose da su svim zatečenim licima pisane kazne na licu mesta.

U Valjevu je zbog kršenja nekog oblika mera prethodne nedelje skoro 30 lica procesuirano što kažnjavanjem kućnim zatvorom što novčano. Mere su u Valjevu bez razlike kršili I stariji od 65 godina , ali I mladji Valjevci.

Upitan da objasni kako će se mera policijskog časa od 24 sata sprovoditi I šta to podrazumeva, Vučić je rekao da još ne zna sve pojedinosti , ali da plan postoji I da je on apsolutno za donošenje takve odluke ukoliko se situacija ne promeni.

Krajem prošle nedelje srpski epidemiolozi su istakli da su pred gradjanima Srbije izuzetno teške dve nedelje jer se očekuje da epidemija dostigne svoj vrhunac I od gradjana su zatražili strogo poštovanje mera koje je donela Vlada Srbije.

 Gradjani Srbije, izvesno, u novijoj istoriji nikada nisu bili suočeni sa ovakvim oblikom policijskog časa niti je ijedno vanredno stanje podrazumevalo mere koje su trenutno na snazi. Razlog tome je u činjenici da su prethodni statusi vanrednog stanja bili uglavnom vezani za vojno politiku situaciju. Prema podacima najduže vanredno stanje u kom je Srbija bila je bilo tokom Nato bombardovanja 1999. godine i trajalo je 78 dana, a najkraće je bilo prvo 1991. – pet dana.  Već 2003. godine nakon ubistva premijera Srbije Zorana Djindjića uvedeno je vanredno stanje koje je obeležila akcija Sablja tokom koje privedeno 11.000 ljudi.

Predsednik u gostovanju nije naveo kada bi tačno tokom ove nedelje najavljena mera mogla biti doneta, ali je u više navrata ponovio da ukoliko bude doneta trajaće 14 dana.

4 comments on “Moguć policijski čas od 24 sata

  1. Creator

    Zbog rasula u Bg treba svi da ispastamo i zbog hira jednog narcisoidnog glumca , po Valjevu mozes van centra videti samo kerove lutalice i policiju , a u BG koji ima par hiljada zgrada, milion haustora , gomilu praznog prostora i parkova , mozes da zujis kud hoces … pa samo Medakovic 2 i 3 ili Sumice su u takvoj sumi da nadleznima treba pola sata da te nadje na prostoru duzine pola kilometra …. ne moze ono sto se desava tamo , da se prenosi na one koji postuju … ali neka, doci ce i izbori ….

    Reply
  2. glasač

    Ma teraj ovaj ludi narod,ukinuti i vodu i struju,potpuna zabrana i zatvaranje svih radnji i apoteka,neka pocrkaju,znaju to oni zato i nema izbora,jedva ih čekam……….

    Reply
  3. Pedja Kolubara 2

    Hoće li nam SNS botovi donositi potrepštine na vrata? Bez nadoknade, razume se.

    Reply
  4. NS

    Beograd je najgori ali ni ostali gradovi i naselja ne zaostaju…treba uvesti još gore mere da ako se hejteri i malogradjanstvo opamete ako je to uopšte te i moguće…drago mi je da je uvedeno da se bez maski ne može ući ni u trgovinu, pa ako već rizikuješ svoj život, nećeš i život ostalih, sedi kući bez i rizikuj dok se ne opametiš, opet, ako je to uopšte moguće…čovek samo želi što više da zaštiti narod, a baš ovi što gore hejtuju, oni krše mere, i zbog njih će nam biti najdraže da sedimo u kući 14 dana, ne treba belog dana da vidimo, dokle god imamo takvo malogradjanstvo i hejtere 🙂 bićemo srećniji i kad sve prodje a njih ne bude bilo, na koji god to način bilo… Da li će se opametiti, ili pući, na njima je 🙂

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.