MIONICA:OBUKA NOVIH VOLONTERA

Juče je  u 13 časova je počela obuka nove grupe volontera za pružanje pomoći ostetljivim grupama stanovništva na teritoriji opštine Mionica za vreme trajanja vanrednog stanja.

Na početku obuke volonterima se obratio komandant Štaba za vanredne situacije opštine Mionica Boban Janković, koji je naglasio da su volonteri deo Štaba koji obavlja najvažniju uslugu kada su u pitanju naši sugrađani. Janković je izrazio zadovoljstvo što je broj volontera na teritoriji opštine Mionica iz dana u dan sve veći, a učesnike obuke pozvao da disciplinovano i odgovorno obavljaju poverene zadatke.

Obuku su sproveli predstavnici Crvenog krsta Mionica, gde je poseban akcenat stavljen na pravilno korišćenje zaštitne opreme u cilju samozaštite i zaštitu osoba kojima se pruža pomoć.

Štab je za potrebe rada volonterima obezbedio odgovarajuće prostorije u Mionici u bivšim kancelarijama Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja. U cilju zaštite, za sve volontere su obezbeđene zaštitna oprema i sredstva za dezinfekciju, kao i prsluci i kačketi kako bi bili prepoznatljivi.

Volonteri mogu biti samo lica starija od 18 godina, a svi zainteresovani se mogu se javiti na telefon Kol centra opštine Mionica 0800 50 50 55.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.