Stiglo je proleće – Da li ste to primetili?

Ovog jutra u 4 sata i 50 minuta stiglo nam je proleće. Na žalost zbog vanrednog stanja I korona virusa mnogi gradjani nisu ni primetili da najlepše godišnje doba dolazi.

Zavrršila se zima koja ove godine I nije bila toliko hladna, a ni previše snežna .Meteorolozi za danas , prvi dan proleća najavljuju temperature  od 18 do 21℃. Vetar slab i promenljiv.

subotu pretežno sunčano vreme. Vetar slab i promenljiv. Maksimalna temperatura od 19 do 23℃. Uveče i tokom noći na severu zemlje je moguća kiša, a vetar će biti u skretanju na severne pravce i u pojačanju.  U nedelju promenljivo oblačno i uglavnom suvo, ponegde je moguća slaba kiša. Vetar umeren do jak severnih pravaca. Maksimalna temperatura od 7℃ na severu i zapadu, do 14℃ na jugu.

U Valjevu uobičajeno kako to uvek biva na porast temperature odgovorila je priroda pa su se neka stabla voćki već rascvetala, a druga tek što nisu. Ipak ovo proleće nije kao ranija proleća u našem gradu. Zbog mera koje su uvedene u ciju sprešavanja širenja korona virusa, gradjani imaju brojna ograničenja I u radu I u kretanju.

Ipak svi oni koji nemaju radnu obavezu u toku dana mogli bi da na trenutak odu u šetnju u prirodu I uživaju u svim čarima ovog godišnjeg doba. Boravak na suncu I u prirodi, kažu stručnjaci, umnogome može da pomogne u promeni raspoloženja koje sa sobom nosi ograničenje kretanja. Ova mogućnost nažalost nije primenljiva na starije od 65 godina koji će morati da na neki drugi način bar konstatuju da je proleće stiglo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.