MIONICA: OBEZBEDJENE ZAŠTITNE MASKE, NALOŽENO PRANJE ULICA

U toku jučerašnjeg dana Štab za vanredne situacije opštine Mionica je iz sredstava budžeta opštine Mionica urgentno kupio zaštitne maske i drugu opremu. Zaštitne maske su najneophodnije našim zdravstvenim radnicima, lekarima i zdravstvenom osoblju i Štab im je isporučio raspoloživu količinu. U cilju zaštite, volonteri su opremljeni zaštitnim maskama i rukavicama, kao i prslucima i kačketima kako bi bili prepoznatljivi. Maske su podeljene i pripadnicima Policijske stanice Mionica koji su neprekidno izloženi kontaktu, kao i radnicima JKP „Vodovod Mionica“ na terenu. U toku jutarnjih časova počela je i podela zaštitnih maski za radnike u trgovinskim radnjama, ugostiteljskim objektima, objektima brze hrane i pekarama.

POŠTUJE SE MERA ZABRANE KRETANjA

Od juče je na snazi Mera zabrane kretanja građana bez obzira na godine starosti u periodu od 20 do 05 časova. Po izveštaju Policijske stanice Mionica u toku zabrane kretanja stanovništva od 20 časova do 05 časova juče nije bilo kršenja iste od strane građana, a prilikom kontrole posle 20 časova je zatečeno 7 lica koji su imali uredno izdate potvrde o radnom angažovanju.Apelujemo na naše sugrađane da nastave da se pridržavaju ove i drugih propisanih mera.

I danas DEZINFEKCIONO PRANjE ULICA U VAROŠI MIONICA

Javno komunalno preduzeće “Vodovod Mionica“  će danas i sutra obaviti dezinfekciono pranje ulica u Varoši Mionica kao vid prevencije od Korona virusa. Komunalno preduzeće u vreme vanredne sitruacije redovno obavlja i druge aktivnosti, a posebno su pojačane aktivnosti koje se odnose na održavanje javna higijene.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.