*Izbori2020*„SPS baštini tradiciju poštovanja žena i nikada nećemo odustati od borbe za njihova prava i ravnopravnost u društvu“

*Izbori 2020*

GrO SPS-a izdao je saopštenje za javnost povodom obeležavanja Dana žena , koje prenosimo u celosti:

„Članovi Socijalističke omladine Valjeva organizovali su u nedelju, 8. marta, akciju kojom su obeležili Međunarodni dan žena. Na štandu u centru grada, u blizini Hrama, čestitali su pripadnicama lepšeg pola praznik i delili im medenjake u obliku srca, ukrašene logom SPS-a.

Štand mladih socijalista posetio je i prvi na listi SPS-JS za Valjevo i kandidat za gradonačelnika Đorđe Milanović, koji je podsetio na važnost samog datuma kada su se pripadnice lepšeg pola započele borbu za svoja prava i naglasio da su žene važan faktor razvoja društva.

„Drage dame, u ime Gradskog odbora Socijalističke partije u Valjevu želim da vam čestitam 8. mart – dan koji simbolizuje početak borbe žena za socijalnu, radnu i rodnu ravnopravnost, koje su među najvažnijim odlikama levičarske ideologije, a mi smo jedina prava i ozbiljna partija levice u Srbiji. SPS kao partija baštini tradiciju poštovanja žena i nikada nećemo odustati od borbe za njihova prava i ravnopravnost u društvu. Zakonom je predviđeno da 40 odsto žena bude na izbornim listama, ali smatram da tako inače treba da bude i da na to ne treba da nas obavezuje zakon. Zalažemo se za aktivnije učešće osoba lepšeg pola u političkom životu. Na našoj listi nalaze se Savesne, Posvećene i Sposobne žene koje će zajedno sa nama, rame uz rame, raditi na unapređenju dobrobiti za čitavo naše društvo. Nadam se da će nakon 26. aprila veliki broj njih obavljati odgovorne funkcije“, kazao je prvi na lokalnoj listi SPS-JS i kandidat za gradonačelnika Valjeva Đorđe Milanović.

Dan žena, koji se slavi 8.marta, tekovina je koja čuva sećanje na borbu za jednakost polova i sticanje boljeg statusa žena u društvu, ali nas socijaliste istovremeno obavezuje i ukazuje na potrebu stalnog rada na očuvanju i unapređenju rodne ravnopravnosti.

GrO SPS“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.