Gorenje sprovodi mere zaštite zaposlenih

S obzirom da u fabrici Gorenje radi veliki broj Valjevaca I da se proizvodnja nesmetano odvija, Vamedia je zatražila od ove kompanije odgovore na pitanja kako ova fabrrika funkcioniše u situaciji vanrednog stanja. Kako saznajemo kompanija Gorenje I Hisens grupa preduzele su mere zaštite u cilju prevencije I kontrole epidemije. Zaposleni tvrde da se svi pridržavaju tih mera.

Uzimajući u obzir ozbiljnost situacije i mere koje je uvela i preporučuje Vlada Republike Srbije, kompanije Gorenje i Hisense se odgovorno ponašaju prema svojim kolegama i saradnicima kako bi obezbedili bezbedno i zdravo radno okruženje i kako bi se, s druge strane, sprečili prekidi u proizvodnji.

Kompanije od početka prate dešavanja u vezi sa virusom COVID 19 i u skladu sa razvojem događaja, preduzimaju neophodne mere za prevenciju i kontrolu epidemije, redovno informišu zaposlene i savetuju ih kako da se ponašaju kako bi zaštitili sebe i druge.

Hisense grupa je u februaru osnovala Odbor za nadzor i prevenciju epidemije u svrhu nadgledanja stanja u svim kompanijama u Evropi koje su u obavezi da strogo upravljaju prevencijom epidemije i kontrolišu rad zaposlenih prema zahtevima kontrole centralne uprave. Direktori svih poslovnih jedinica svakodnevno izveštavaju o zdravstvenom stanju svih zaposlenih, ali i potencijalnim rizicima pojave korona virusa u kompanijama i fabrikama.

Uvedene su preventivne mere za zaposlene u fabrici u Valjevu, poput obaveznog merenja telesne temperature na ulazu i nošenja zaštitnih maski koje obezbeđuje kompanija. Svakodnevno se više puta vrši dezinfekcija radnih površina i provetravanje prostorija, a obavezno je i često pranje ruku.

Kako bi se izbeglo okupljanje u grupe, poseban režim uveden je i u trpezariji – pravi se plan vremena obedovanja za različite proizvodne linije, dok zaposleni u kancelarijama jedu na svojim radnim mestima. Umesto održavanja sastanaka za komunikaciju sa kolegama i saradnicima preporučeno je korišćenje telefona, poslovne posete se ne preporučuju, a uvedene su i posebne mere zaštite za posetioce koji dolaze spolja (primer vozači kamiona).

Kompanije Gorenje i Hisense nastaviće sa odgovornim ponašanjem prema svojim kolegama i saradnicima i radni proces u potpunosti prilagođavati novim preporukama relevantnih institucija.

„Verujemo da ćemo odgovornim ponašanjem svi zajedno uspešno prebroditi nastalu situaciju“, navodi se u odgovorima Gorenja.

Zaposleni u Gorenju potvrdjuju ove navode: „Neobično je raditi sa rukavicama i maskama, ali tako je kako je to je zbog nas. Pošto se dosta radi maske često menjamo, temperatura nam se meri, imamo dostupna sredstva za dezinfekciju. To nam je sve odmah stiglo. Neki na pauzama stoje odvojeni, neki u grupama , ali niko bez maske i rukavica“, kaže za Vamediu jedna od zaposlenih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.