Da li rade pijace-Zavisi koga pitate

Ako je suditi po dve oprečne informacije vezane za rad pijace u Valjevu , odgovor na pitanje da li pijace rade mogao bi biti – Zavisi koga pitate.

Naime , Štab za vanredne situacije grada Valjeva 18.marta doneo je set mera u kojima je kao tačka 6. navedeno:

  6. Nalaže se prekid pijačne prodaje.

Dana 25.marta, sedam dana kasnije, na sajtu grada objavljena je informacija : “Radno vreme pijaca na otvorenom (zelena pijaca) je utorkom, petkom i nedeljom od 6 do 12 časova. Nakon prestanka radnog vremena zabranjuje se držanje proizvoda na i ispod tezgi.”

U gostovanju na Vujić televiziji dana 26.marta, gradonačelnik Slobodan Gvozdenović izjavljuje da u Valjevu izmedju ostalog ne rade ugostiteljski objekti I pijace.

Da je odluka iz prvobitne da pijace ne rade promenjena u rad pijace u odredjenom režimu, sasvim je jasno, ali je nejasno kako se dogodilo da na sajtu grada bude objavljena odluka gde se posebno ističe :” Štab za vanredne situacije grada Valjeva na čijem čelu je gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović  na održanoj  sednici Štaba doneo je naredbu…”, isti komandant Štaba potom izjavi da pijace ne rade.

screenshot/sajt grada Valjeva

U istom gostovanju ističe I da je “on mislio da pusti pijace, ali da je dobio informaciju da I u kolektivu Poleta ima inficiranih korona virusom”, pa je teško održati sam rad.

U razgovoru za Vamediu nekoliko lekara bolničkog Kriznog štaba ističe da su izričito zahtevali da se prekine pijačna prodaja I da im nije jasno zašto su pijace ponovo otvorene.

Ipak, na osnovu svih činjenica koje su do sada iznete , možemo zaključiti, kao grad I gradjani, da smo došli u situaciju da ne znamo odgovor na pitanje da li pijace rade uopšte, ne rade uopšte ili rade u posebnom režimu. Ili još bolje , da li rade pijace – zaključite sami.

1 comment on “Da li rade pijace-Zavisi koga pitate

  1. Pjerili

    Poštovani,
    ZA VREME TRAJANJA PANDEMIJE ZVANA KORONA VIRUS ‘’COVID 19’’ NIKO NEMA PRAVO DA SELEKTIVNO DAJE INFORMACIJE MEDIJIMA. SVI PISANI I ELEKTRONSKI MEDIJI OBAVEZNI SU I PROFESIONALNO DUŽNI DA ISTINITO I DOSLOVCE VEST CITIRAJU KAKO JE TO DAVALAC INFORMACIJE PRENEO. KADA SE RADI O ZDRAVLjU GRAĐANA Tj.NACIJE ZA NETAČNO INFORMISANjE JAVNOSTI POSTOJE ZAKONSKE SANKCIJE. SVAKO IMA PRAVO DA ISTINITO,POTPUNO I BLAGOVREMENO BUDE OBAVEŠTEN O PITANJIMA OD JAVNOG ZNAČAJA I SVAKI POJEDINAC I SREDSTVA JAVNOG OBAVEŠTAVANJA SU DUŽNA DA TO PRAVO POŠTUJU.Šta ima preče od zdravlja?!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.