Sud izrekao presudu protiv Zorana Majdaka

Nakon što je Opštinski sud delimično usvojio tužbeni zahtev Ljubomira Radovića u tužbi protiv Zorana Majdaka , sud je doneo presudu da Majdak mora da plati 100 000 dinara odštete , ali i sudske troškove.

Slobodan Gvozdenović i Zoran Majdak

Ljubomir Radović odbornik u Skupštini grada i profesor geografije u junu prošle godine tužio je Zorana Majdaka, odgovornog lica Radio Valjeva, zbog povrede časti i ugleda nakon što je na istom mediju emitovano saopštenje u kom je za Radovića između ostalog, rečeno da “neuredan, neobrijan i smrdljiv dođe za govornicu i tada isto najsramnije laže građane Valjeva i izmišlja, tračari kao neka napuštena žena, da je produžena ruka bandita Poćute”, kao i da je “gospodin Radović sam sebe ovom konferencijom obeležio kao najvećeg spletkaroša, tračaru i lažova…”. Na kraju saopštenja navodeći: “S poštovanjem, Majdak”.

Navodeći da su izneti navodi najpre neistiniti Radović je u tužbi naveo I da je očito da je sve u emitovanom prilogu rečeno kako bi se urušio ugled Radovića kao odbornika I pre svega porodičnog čoveka I profesora.

Kako je na kraju saopštenja emitovanog na ovom mediju navedeno “S poštovanjem Majdak”, Radović je konstatovao da je jedino I mogao zaključiti da je autor saopštenja upravo Majdak, iako je Majdak na sudu tvrdio da u pomenuto vreme nije imao vezu sa Radio Valjevom . Isti je na sudu tvrdio da nije on taj koji je izdao I potpisao saopštenje.

Nakon što je Sud imao priliku da čuje emitovano saopštenje Sud je i ocenio da više puta objavljeni tekst ima uvredljiv i klevetnički sadržaj u odnosu na tužioca.

Istovremeno je i utvrdjeno da je tuženi bio direktor Radio Valjeva pre i posle stečajnog postupka. Sud je u potpunosti prihvatio navod iz iskaza tužioca pa u obrazloženju presude i navodi da je imajući u vidu reči kojima je sporni tekst završen :„S poštovanjem, Majdak”, da je autor spornog audio zapisa tuženi Zoran Majdak.

Sud je Majdaka obavezao da Radoviću isplati odštetu u visini od 100 000 dinara , ali i da plati troškove sudjenja koji su u iznosu većem od 25 000 dinara.

Iako se na ovu presudu može izjaviti žalba, samo sudjenje i sama presuda prve su zvanične presude protiv ovog lica pred Sudom u Valjevu. Kako saznajemo narednih dana biće izrečena još jedna presuda po tužbi koja se protiv njega  vodi pred Sudom u Beogradu , a za delo učinjeno u Valjevu.

Ljubomir Radović

„Zaista ovde nisam u pitanju samo ja lično, ovde su u pitanju svi gradjani Valjeva posebno oni koji su politički neistomišljenici i oni čije se ideje i vizije o budućnosti grada razlikuju od vizija koje imaju aktuelni vlastodršci“, rekao je Radović u komentaru na izrečenu presudu.

Majdak je srpskoj javnosti poznat i iz policijske akcije Graham, kada je  2012. uhapšen kao vlasnik piratskog Narodnog radija, preko kojeg su građani, kroz lažne SMS nagradne igre i kvizove oštećeni za 32 miliona evra! Isti Majdak bio je jedno vreme I direktor Radio Valjeva, a u javnosti vrlo često se pojavljuje u društvu gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića.

5 comments on “Sud izrekao presudu protiv Zorana Majdaka

 1. Emilija

  Gradonacelnik ce mu platuti vise da bi nastavio sa istim, kao sto nastavlja.Sve to radi nasim parama.To nije kazna za takav postupak. Samo daju podrsku Majdaky da to sto radi, nastavi u ime SNS i Gvozdenovica

  Reply
 2. Sudija

  Nisu važne pare,važno je da je kriv,pa će jednoga dana kada dodje vreme,sve mu biti naplaćeno u pravom iznosu,i njemu i njegovim memtorima,za sve ono što su godinama radili.

  Reply
 3. Creator

  Ova dvojica prave najbizarnije skupove u istoriji grada , kao sto su folk parade i tzv doceci na trgu, a onda dodju ovce da to prate i skakucu uz besplatne pljeskavice …

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.