Uginula junica i ostaci svinja bačeni u potok u Sedlarima

Novi ekološki incident, drugi za manje od dve sedmice, dogodio se na samo nekoliko kilometara od centra Valjeva, u potoku pored nasipa na putu od Sedlara ka manastiru Ćelije, gde je nepoznati počinilac ili više njih bacio uginulu junicu i nekoliko mrtvih prasića u stanju raspadanja.

Životinski otpad pored potoka u Sedlarima

Ekološki incident, kako saznajemo, najverovatnije se dogodio u noći između subote i nedelje, a Odeljenje Komunalne milicije izdalo je nalog radnicima zoohigijene ovdašnjeg Javnog komunalnog preduzeća “Vidrak” da hitno uklone ostatke uginulih životinja iz potoka u Sedlarima. U isto vreme, pokrenuta je istraga ko je ovaj životinjski otpad bacio u potok.

“Psi lutalice već su počeli da raznose ostatke uginulih životinja, a čitavim krajem širi se nesnosan miris truleži. Čim sam u potoku, pored koga stalno prolazim kad idem na plac, uočio bačene ostatke uginulih životinja, odmah sam obavestio nadležne”, ispričao je meštanin Sedlara Željko Ilić.

Podsećamo, komunalna inspekcija i dalje istražuje nedavni incident kada je u potok Đenovac između Novog i naselj Peti Puk, bačeno oko tonu ostataka pokvarenog pilećeg mesa. Na licu mesta pronađena je i otpremnica, u kojoj su navedeni proizvođač i kupac mesa. Ostaje, kako saznajemo, da se utvrdi da li je piletina u međuvremenu bila preprodata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.