Socijalisti prvi put za 4 godine zastupali svoje članove

Za protekle 4 godine valjevski SPS nije održao nijednu konferenciju za novinare , a u skupštinskoj sali 18 odbornika ove partije za taj vremenski period uglavnom je prećutno podržavalo sve što su želeli naprednjaci.

Valjevski SPS bio je više nego kooperativan koalicioni partner vladajućem SNS-u, jedina je moguća ocena rada i samog odbora SPS-a , ali pre svega odbornika ove partije koji su proteklom periodu bili lice socijalista pred gradjanima. Za protekle 4 godine valjevski socijalisti uglavnom su bespogovorno ispunjavali zahteve većeg koaliiconog partnera pa čak i onda kada se o sami kadrovima njihove partije ružno govorilo.

Za pomenuti period ostaće zabeleženo da je za skupštinsku govornicu izašao 2017. godine odbornik Mihailo Todorović koji je iskazao ličnu podršku članu Aleksandru Vujić Subotiću nakon što je isti sa mesta načelnika Gradske uprave uhapšen i u pritvoru proveo tri meseca. „ Ne želim da se mešam u rad pravosudnih organa, ali zaista moram da kažem da će vreme pokazati koliko je istine u svemu. Pre svega Aca je moj drug“, rekao je tada jedan od najstarijih odbornika u parlamentu sa kvote SPS-a. Na ovaj njegov govor nije bilo posebne podrške , a mišljenja odbornika nezvanično su bila podeljena.

Politički stav odbornici SPS-a iskazali su i 2018. godine nakon govora dotadašnjeg zamenika gradonačelnika Dragana Jeremića inače prvog na listi ove partije na prethodnim izborima.  Nakon što je Jeremić saopštio da je podneo ostavku namesto zamenika i da odlazi u ministarstvo ekologije odbornici SPS-a aplauzom su podržali Jeremića.

Ipak na otvorenu kampanju mrženje , laži i uvreda na račun  njihovog kandidata za gradonačelnika, odbornici SPS-a nisu reagovali. Umesto toga rukovodjeni partijskom direktivom i odlukama predsednika Skupštine Milorada Ilića  kako bi se sačuvale  visoke zarade za četiri funkcionera partije smeštenih u Upravi, odbornici SPS-a svoje stavove iznosili su uglavnom van skupštinske sale dok su u istoj nemo posmatrali urušavanje sopstvenog identiteta.

Novina je poslednja sednica Skupštine na kojoj je direktor JP Kolubara upitan za ugovore sa 11 domaćinstava iz Klanice rekao da za to treba pitati Dragana Jeremića koji je u avgustu 2016. godine iste i potpisao jer je to bilo vreme tadašnje Direkcije za izgradnju čiji je on bio direktor. „To nije pitanje za nas u Kolubari već za Dragana Jeremića“. Reakcija odbornika SPS-a nije usledila u toku ove tačke već tek na kraju sednice Skupštine u delu predvidjenom za postavljanje odborničkih pitanja kada je za govornicu najpre izašla odbornica Sandra Matić SPS i upitala. „ Ja moram ovde da pitam da mi se odgovori kako je moguće da su ti ugovori potpisani u avgustu 2016. godine od strane Dragana Jeremića, kako je ovde rekao direktor Kolubare, kad je 20. juna 2016. godine Jeremić postavljen za zamenika gradonačelnika?“

Predsedavajući sednicom zamenik predsednika Skupštine Mihailo Milutinović je upitao : „Šta je odborničko pitanje?“

„Pitanje je ko je stvarno potpisao te ugovore i koja od ove dve informacije je tačna , od ovoga što smo čuli ovde“, odgvorila je Matić.

Iza nje za skupštinsku govornicu izašao je Dragan Vićentić odbornik u odborničkoj grupi SPS-a koji je upitao: „Ja zaista ne znam do kada će se ovde za govornicom govoriti laži i do kada će se gledati u tudje dvorište . Mislim da bi pojedinci trebalo da gledaju u svoje dvorište , a ne da ovde slušamo prebacivanja koja ne stoje“.

Milutinović je na ovaj govor upitao da li se radi o odborničkoj konstataciji ili pitanju na šta je Vićentić odgovorio da je bio dovoljno jasan.

Na pitanje Vamedie odbornicima SPS-a zašto su čekali tek vreme za odbornička pitanja kako bi reagovali, ako su imali već nameru da reaguju jedan od odbornika navodi : „Morate da znate da smo mi prvo hteli da napustimo sednicu da jednostavno izadjemo iz sale kad je to bilo i kad je tako rečeno, ali u tom trenutku naš šef odborničke grupe Ljuba Pavić nije bio u sali uopšte. On je bio taj koji je mogao da zatraži reč u toku te tačke i da odmah reaguje “.

Na samoj sednici nije bilo ni pomena o zahtevu socijalista koji je upućen vrhu njihove partije da izadju iz koalicije nakon smene dotadašnjeg rukovodioca odeljenja za imovinske poslove Jelice Stojanović i hajke na javnog pravobranioca koji dolazi iz redova SPS-a i koji je kako saznajemo i kandidat za poslanika u narednom sazivu, Darka Kostića.

14 comments on “Socijalisti prvi put za 4 godine zastupali svoje članove

  1. Obdanica

    Ma jok, najbolje da su reagovali posle izbora, tad neka izadju iz vlasti. Al vas zavrću braćo socijalisti….

    Reply
  2. Sima

    Treba davas glasamo opet,dabi ćutali i naredne četri godine,kako vas nije sramota dase sad pojavljujete sada..Razmislite malo..

    Reply
    1. Kajgana

      Hiperinflacija, benzin u flašama, prazne prodavnice, prazne apoteke, dileri deviza na svakom koraku,ubistvo Stambolića, otvaranje železničke stanice u Kamenici, upropašćene fabrike, desetine hiljada ljudi ostalo bez posla, Dafina, Jezda, putevi sa kraterima, ratovi, bombardovanje, hiljade porodica zavijenih u crno … Treba li još? U svakoj normalnoj zemlji bi bili zabranjeni kao nacisti u Nemačkoj.I sad se oni nešto bune na druge? Da su se ostali prema socijalistima ponašali kao oni prema njima, davno bi otišli u zaborav, a ne da ovako pompezno slave 30 godina partije. Zato smatram kao drskost i krajnji bezobrazluk svakog novinara koji bilo šta pozitivno napiše o ovoj pošasti koja je 30 godina prisutna u Srbiji. Tačka k’o globus.

      Reply
  3. Sećanje

    Da je bilo pameti SPS bi bio zabranjen posle 5 Oktobra njihovi vidjeni članovi i rukovodstvo pohapšeno,oni su začetnici svog zla koje je pogodilo Srbiju,od mafije,zatvaramne banaka, gašenje preduzeća,političkih ubistava i izazivanje ratova

    Reply
    1. Da se zna

      Тако је, потпуно се слажем. Социјалисти се прешалтали у друге странке и ево их поново, повампирили се. Гледам ону децу око њих и питам се чему их уче родитељи. Ја мојој деци причам о празним рафовима, о 2 милијарде колико је коштала жвака, о Дафини, Језди, дискотеци Мадона, гориву у кантицама, слању младића из Србије да бране туђе прагове, док избеглице овде се бахате у колима и по приватним факултетима ( свака част поштеним изузецима ). Нису заборавили сви ко сте и шта сте били.

      Reply
  4. Emilija

    Konacno da nestanu,zahvaljujuci prvom a najgorem, Kaplaru i Djordju Milicevicu. Najgori su ih pedstavljai nekoliko godina u gradskoj skupstini. Kakav Pavic,Sandra Gavrilovic ,Vreme je da dobiju sut. Konacno su se ubili zajedno sa radikalima i njihovom decom

    Reply
  5. Анонимни

    Важно да је Металац остао у првој лиги. Без помоћи социјалиста и напредњака. Једина подршка био је Јутка Гајић.

    Reply
  6. Creator

    Sve moj do mojega , socijalisti najvece zlo koje je ikada pogodilo Srbiju a nastavilo se u vidu lika velikog vodje … tek cemo za par godina shvatiti gde smo kad nam zapad ispostavi racun …

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.