Skupština zadužuje Valjevo za 150 miliona , ostalo su uvrede

Skupština grada usvojila je prvi rebalans budžeta i donela odluku o kreditnom zaduživanju Valjeva za 150 miliona dinara kako bi bila uradjena Ulica Vuka Karadžića. Pitanja opozicije kako je moguće da grad nije sposoban da jednu ulicu uradi iz svojih sredstava i budžeta preko 3,6 milijardi ostala su bez odgovora. Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović ostao je dosledan svom maniru deljenja uvreda vešto izbegavši da odgovori na pitanja odbornika .  

U raspravi vezanoj za rebalans budžeta za koji je predlog obrazložio Željko Tabašević ruukovodilac odeljenja za budžet, a koji je za govornicom informisao odbornike da se radi o povećanju sredstava u budžetu za 237 miliona dinara i to 150 miliona od sredstava planiranog kredita i 87 561 000 iz drugih izvora, uglavnom su učestvovali odbornici opozicije .

Za skupštinskom govornicom odbornik Ljubomri Radović podsetio je ritne na intervju gradonačelnika Gvozdenovića datog listu Kurir u kome je isti rekao da će za dve nedelje biti raspisan tender za Ulicu Vuka Karadžića da jedan deo sresdstava dolazi iz budžeta , a da će drugi deo obezbediti lično on, gradonačelnik Gvozdenović sa nivoa Republike . Nova situacija, konstatovao je Raović jeste da sada odjednom imamo kredit umesto sredstava sa Republike.  

„ Šta bi sa nadležnima u Republici ? Šta se to dogodilo? Da li je moguće da neko na ovaj način nešto obeća , a onda da se to sve izvitoperi i da niko nema potrebu da to obrazloži? Da li je rekonstrukcija ove ulice kapitalna investicija? Da li će doneti razvoj nova radna mesta , inovacije gradu? Kako je moguće da lokalna samouprava nema novca za obavljanje osnovnih nadležnosti grada kao što su izgradnja i održavanje ulica?“, upitao je Radović .

Rafailo Mitrović odbornik SMS postavio je pitanje samog rebalansa posle 45 dana od dana usvajanja budžeta:“ Odkud rebalans budžeta posle 45 dana, ali vidim da je to većina gradova u Srbiji ima i da je to vezano za kampanje i predstojeće izbore kako bi se nadomestilo ono što nije uradjeno. Šoderisanje uglavnom . Ali i dalje je malo para za kulturu recimo , a mnogo za nekulturu. Zaduživanje ? Meni sama izjava da jedan grad nema sredstava za jednu ulicu je za mene poražavajuća. Ja bih razumeo da smo podigli kredit da rešimo neke ozbiljne infrastrukturne probleme . Pa ja ne znam , pa šta da je očekujem za moju Suvoborsku ulicu ? Moraćemo da se zadužimo a 20 godina da bi je završili?“

Snežana Spajić SMS  takodje je  ponovila pitanja zašto se grad zadužuje za jednu ulicu samo? „Govorili ste da je ovo dobar budžet, nikad bolji. Pa ste pričali domainsko poslovanje pa onda kreditni rejting i sad vidimo , to je sve bila uvertira da bi se podigao kredit?“ konstatovala je Spajić

Radojica Rstić odbornik vladajuće SNS branio je rebalans budžeta rekavši da se radi o pozitivnom rebalansu . „ Ovo je pozitivno jer to znači veća sredstva.  Dobili smo veća sredstva i veće prihode očekujemo  od poreza na zarade. Ovaj budžet će biti jedan od najboljih budžeta grada Valjeva, videćete. Što se tiče kredita ima li neko da je protiv rekonstrukcije ulice?“ rekao je Rstić.

Slobodan Gvozdenović

Odgovore na pitanja odbornika trebao je da da gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović ali umesto realnog objašnjenja kako je moguće da u budžetu od 3,6 milijardi nema novca za jednu ulicu Gvozdenović je u starom maniru govor zapoočeo uvredama na račun opozicije: „Slušao sam ove primedbe opozicije koji su tragikomični kao što je i opozicija tragikomična . teško je da čovek može da shvati da je neko odbornik 4 godine , a nije naučio čini mi se ni da hoda do ove govornice, ali dobro. Ja ne znam ko je taj koji želi da Valjevo bude Crna Trava da od 100 000 stanovnika bude jedna kasaba  i ko je uopšte protiv rekonstrukcije ulice Vuka Karadžića? Mi smo dobili iz Republike sredstava za druge namene i mi smo rasteretili tim mnoge infrastrukturne projekte zato što smo upravo uzeli kredit za Ulicu Vuka Karadžića koja je centralna ulica  pored Kardjordjeve, a podsetiću Vas da se Karadjordjeva radila za vreme dve vlasti i one do 2012 pa 2016 godine po trećina po četvrtina pa po polovina i to je išlo kako je išlo . Ono što je pohvalno je da imamo projekat i da su uradjeni oni radovi pre svega koji se odnose na instalaciju vodovodnih i kanalizacionih postrojenja. I to ohrabruje da će posao biti brzo uradjen . Naravno da opozicija ima pravo da kritikuje svako kreditno zaduženje, ali to je portret jedne politike i jedne fele nedovršenih ljudi . Ne znam šta bih mogao da Vam kažem poštovani sugradjani osim da je Ulica Vuka Karadžića ta u kojoj se nalaze sve pobrojane institucije i da je to jedna od najprometnijih trgovačkih ulica i da je to ulica koja vodi i na drugu obalu Kolubare gde je najveći most preko koga prelaze hiljade i hiljade automobila dnevno. Ja zaista nemam nameru   da se obraćam opoziciji jer šta bih mogao drugo da im kažem da to ne bude uvrede i dijagnoza. Prema tome oni koji u životu ništa nisu radili , nemaju čini mi se rava da drže predavanja kada je u pitanju rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića. Odakle su se skotrljali i odakle su došli ja neću u to da ulazim , ali ulica Vuka Karadžića je jedna od centralnih gradskih ulica i ona će ove godine biti završena“.

U svakom slučaju nije loše da za budućnost i generacije koje dolaze ostane zapisano da je gradonačelnik jednog grada , a taj grad je u ovom slučaju Valjevo, umesto realnog odgovora zašto kredit pored 3,6 milijardi novca rekao:

-stavovi odbornika opozicije su tragikomični kao što su i oni sami

Zašto kredit, pored budžeta od 3,6 milijardi?

– kritika opozicije je portret jedne politike i „neke fele nedovršenih ljudi“

Zašto kredit pored budžeta od 3,6 milijardi?

 – jer šta bih mogao drugo da im kažem da to ne bude uvrede i dijagnoza.

Zašto kredit pored budžeta od 3,6 miljardi?

– Odakle su se skotrljali i odakle su došli ja neću u to da ulazim

Ako nekom od gradjana nešto i nije bilo jasno , sada nakon analize sigurno je jasnije.

11 comments on “Skupština zadužuje Valjevo za 150 miliona , ostalo su uvrede

 1. Budimir

  Danas je Gvozdenović pokazao da mu je inteligencija ravna nuli a on čovek nula.Pokušao je da se vrati u dane njegove bivše stranke Pobeda kada je blatio sve i rečnik mu se nije promenio i danas kada zastupa sve građane Valjeva.Nažalost gledaćemo ga i u narednom mandatu ukoliko ne završi ranije na nekom lečenju.Lažov je kakvog Valjevo skoro nije imalo.Glišić kao da ne primećuje ove prostačke poteze njegovog pulena.

  Reply
 2. Maja

  Svaki komentar je suvisan. Niko nije protiv rekonstrukcije ali nekulturan i bahat stav gradskih vlasti,bez transparentnosti u trosenju budzetskog novca,je sramota za Srbiju. Dokle cemo se stideti?

  Reply
  1. Pocutanski front

   Front ako izadje na ovu sprdnju od izbora dokazaće da je ipak Poćutin projekat da odvuče glasove opoziciji. Dozivece takav debakl da ni cenzus od 2% ne bi mogli da preskoče.

   Reply
 3. Gorica inspektorka

  Ljudiiii, krajnje je vreme da se ovaj kozer ukloni sa tog veoma odgovornog mesta,
  i pod hitno hospitalizuje u Specijalnoj ustanovi u Gornjoj Toponici!
  Već je u stadijumu, kada je postao opasan za okruženje i bližu
  okolinu, ono, kao besno pašče!
  Što pre, to bolje!

  Reply
 4. Ana

  Misle da ce da vladaju vecno,e pa nece.Kada budu izgubili izbore tada da ih cujemo koliko su hrabri.

  Reply
 5. Јоца

  Ма ови у клупама дремају, нису они њега ни чули…. полусвет….

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.