Skupština prodaje objekat u Nušićevoj – Milutinović najavljuje njegovo rušenje?

Skupština grada Valjeva donela je odluku o prodaji nepokretnosti i zemljišta u Nušićevoj ulici. S  druge strane zamenik predsednika Skupštine i direktor Filajale za zapošljavanje Mihailo Milutinović tvrdi da će grad objekat da sruši. Ostaje nejasno ako ruši, na osnovu kog projekta ruši i na osnovu koje odluke? Ako se ruši kako grad prodaje nepokretnost?

Skupština Grada Valjeva , a na predlog Gradskog veća donela je odluku o otudjenju nepokretnosti – zgrade i zemljišta i to :

-objekta br 1 , površine pod objektom 27 kvadrata , objekta br 2,površine pod objektom 56 kvadrata, objekta 3 , površine pod objektom 55 kvadrata , a na kojima je grad upisan kao držalac , svi postojeći na katastarskoj parceli 6877 KO Valjevo, ukupne površine 299 kvadrata  u Ulici Branislava Nušića br 19 u Valjevu .

Kako se navodi u odluci postupak otudjenja sprovešće Komisija koju će obrazovati gradonačelnik . Otujenje će se sprovesti prikupljanjem ponuda , a u korist najpovoljnijeg ponudjača i ceni koju utvrdi nadležni organ poreske uprave.

U toku gostovanja na lokalnoj VTV zamenik predseednika Skupštine i direktor Filijale za zapošljavanje , predsednik Komisije za javne nabavke, predsednik i član brojnih radnih tela Mihailo Milutinović kaže da objekat koji postoji na pomenutoj parceli treba da se ruši.

„Grad ima parcelu na kraju Nušićeve ulice , do duplih traka , pa se to godinama izdavalo , sada je to van funkcije . Tu postoji problem što je taj objekat delom na javnoj površini , što je predvidjeno da se proširi trotoar, biciklistička staza i tako dalje , tako da objekat koji je tu mora biti srušen. Ima sad , ali on mora da se sruši. On mora da se sruši da bi se ispoštovali urbanistički planovi. Znači objekat se nalazi na javnoj površini gde ne sme da bude. Ako želimo što smo obećali,, što ćemo uraditi , da uradimo biciklističku stazu do obilaznog puta mi to moramo srušiti. Ma koliko bolelo , ali jednostavno to je put. I ta parcela od nekih 299 kvadratnih metara i ona će biti sigurno ponudjena na prodaju“  , rekao je Milutinović.

Skupština Grada donosi dakle odluku o prodaji nepokretnosti koja treba da se ruši.

Da li to praktično znači da Grad namerava da prvo proda objekat, a potom da izda nalog za rušenje?

Zašto bi neko kupio objekat koji će mu grad srušiti? Ako već takva odluka o rušenju postoji, a u gradskim je dokumentima bar onim zvaničnim za sada nema, da li je moguće da bi objavljivanjem oglasa o prodaji Grad zapravo doveo potencijalnog kupca u zabludu?

Milutinović u izjavi tvrdi i da će parcela od 299 kvadrata koja se pominje u odluci o prodaji biti prodata? Koja parcela? Da li je to parcela koja preostaje nakon rušenja objekta?  Ona preko koje će ići biciklistička staza ? Ili nakon što se staza izgradi? Sa pravom prolaza ili?

Sa obzirom da je više nego nejasno šta je namera grada, a šta svrha skupštinske odluke, možemo li pretpostaviti da je izjava o objektu i biciklističkoj stazi poslužila samo kao dopuna i skretanje sa teme nezakonite odluke o prodaji stana u Ulici Obrena Nikolića na koju je javni pravobranilac dao negativno mišljenje? Ili to idu izbori pa da najavimo biciklističku stazu?

17 comments on “Skupština prodaje objekat u Nušićevoj – Milutinović najavljuje njegovo rušenje?

 1. Miki

  Ova opozicija u Valjevu treba za života Klomberu da podigne spomenik. Ovaj upropasti sve čega se dotakne.

  Reply
  1. Šteta

   Ali nema opozicije,ovakvu opoziciju da je imao Milos evic, još bi bio na vlasti i živ

   Reply
 2. Ostojić

  Kvaran čovem mnogo Ovaj Klomber, al’ još su kvarniji ovi štk su ga doveli na Vlast.

  Reply
 3. Goran Markovic

  Jasno je da postoje osnovane sumnje da se radi o ne zakonitim radnjama i šta bi se stanom u Obrana Nikolic i još mnogo drugih ne pokretnosti grada Valjeva koje su prodata da li tu postoje ne zakonite radnje? Bagro lopovska.

  Reply
 4. Bokser

  Gogi veći su HOŠTAPLERI i Kriminalci oni koni štite kriminalce za velike plate u Drzavnim službama, kao što su Klomber i Kaplar i slični nego pomenuti. Na funkcijama su dovedeni ucenjeni polupismeni neuvaženi likovi izigravaju tužioce inspektore sudije a KRIMINAL I KORUPCIJA SVE VEĆI U VALJEVU. Pored ovakvih Tužiica i inspektora da nije Klombera i Kaplara bio bi neki drugi Kriminalac na Vlasti. Ovakvo Tužilaštvo neguje kriminal u Valjevu.

  Reply
  1. Super teška

   Upravo oni,Kaplar i Klomber,ne zna se koji je teži sa lovom,trideset godina pljačkaju

   Reply
 5. Mika

  Srbija bi bolje živela da se raspuste Tužioci u Srbiji SVI. Njihov rad je “SEDI DOLE JEDAN” Koja inspekcija kontroliše dali tužioci puše u kancelarijama. Proverite i uverićete se.

  Reply
 6. Creator

  Idiotski potezi na lokalu se savrseno uklapaju u sns histeriju na drzavnom nivou , ali drzava se ne mesa u lokal, jer nema kada od guranja nosa u kosovo i c goru , sve tamo gde nema nikakve ingerencije …

  Reply
 7. Tesnjarka

  Ovaj je bre ,kao Dijamant….mislim margarin…u sve se mesa…ima li oblasti gde prste prljave nije zavukao…i naravno na kraju ce se izvuci neduzan,kao i do sada,a Bajaderu ce u corku….bar se nadamo….ili nece…kao i obicno….e moji Valjevci sta docekaste…

  Reply
 8. Suvodanje

  Nemate biciklističke staze u Karadjorjevoj i Pantićevoj a hoćete u Nušićevoj..Toje isto kadbi pravio fabriku na Medvedniku gde nema ljudi..

  Reply
  1. Milan Kitanović

   Pravili su fabriku n Medvefniku, Kožara za šivenje rukavica u Poćuti

   Reply
 9. Fazanka

  Klomberu jesi pitao Goricu Gazdaricu jel sme da se proda objekat?
  Covece ne radi nista na svoju ruku a da ne pitas GAZDARICU.

  Reply
 10. Creator

  Kada je tako dobar neka pravi stazu u svojim Brezovicama , a i njegova bratija u svojim selima, posto tu valjevaca nema …

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.