Grad podiže kredit za Ulicu Vuka Kardžića

Grad Valjevo podići će kredit u iznosu od 150 miliona dinara kako bi u Valjevu konačno bila rekonstruisana Ulica Vuka Karadžića. Zanimljivo je i da su tokom prošle godine u više navrata gradski funkcioneri gradonačelnik Gvozdenović i čovek komisija i radnih tela Milutinović u više navrata izjavljivali kako se u Valjevu vodi politika racionalnog trošenja  za razliku od Grada Šapca. Istovremeno budžet grada je preko 3,6 milijardi dinara.

Prvi put je gradjanima Valjeva rekonstrukcija jedne od centralnih ulica, Ulica Vuka Karadžića bila najavljena 2017. godine.  Pompezna priča o radovima koji samo što nisu počeli utihnula je već u drugoj polovini te godine , nakon hapšenja načelnika i službenika za javne nabavke u Gradskoj upravi.

Naredna najava data je pred sam kraj te godine kada je gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović izjavio da će u 2018. godini jedan od prioriteta rada gradske vlasti biti upravo Ulica Vuka Karadžića.

Za tu 2018. godinu bilo je opredeljeno u budžetu oko 50 miliona dinara za radove , a za izradu projektne dokumentacije 1,5 miliona dinara. Ipak, kako se na tender koji je kasnio u samom raspisivanju najpre nije javio nijedan ponudjač, isti tender je ponovljen stim da je iznos za plaćanje projekta povećan na 4,5 miliona dinara. U 2018. godini nije ništa uradjeno.

Prošle godine, 2019. god,  za rekonstrukciju ove ulice bilo je predvidjeno 41, 6 miliona dinara bez PDV-a , ali je tada obelodanjena i informacija da rekonstrukcija ulice po projektu treba da košta čak 180 miliona dinara. Gradonačelnik Gvozdenović izjavio da novca nema , ali u svetlu tadašnjih dogadjaja pokušava da kao krivca za radove navede JKP Vodovod.

U junu 2019. godine JKP Vodovod započinje rekonstrukciju vodovodne mreže u ovoj ulici , a na osnovu plana i programa za tu godinu koji je usvojila gradska Skupština. Gvozdenović na pitanje vezano za rekonstrukciju navodi samo kratko: „Vodovod će morati ulicu da vrati u predjašnje stanje“.  Novac opredeljen za ove radove preusmerava se , bar po najavi, na puteve u valjevskim selima. Koliko je zaista asfalta uradjeno nikada nije precizno saopšteno. Istovremeno gradjani Valjeva organizovali su akciju odbrane stabala u ovoj ulici kako bi sprečili njihovu seču koja se predvidja rekonstrukcijom. Taj protest gradonačelnik Gvozdenović pokušao je takodje da iskoristi kao opravdanje za nerad rekavši da sad zbog toga i neće biti rekonstrukcije.

Nova odluka stiže ove godine . Na sednici Gradskog veća doneta je odluka , a na osnovu pribavljene saglasnosti ministarstva finansija da se grad kreditno zaduži za 150 miliona dinara kako bi pomenuta ulica bila rekonstruisana. Ostatak potrebnog novca daće Grad.

U odluci se navodi da grad nema raspoloživog novca da ovu rekonstrukciju i izvede. S obzirom da je rebalansom budžeta ustanovljen iznos budžeta na 3,6 milijardi dinara pitanje je koliki bi budžet grada trebao da bude pa da asfaltiramo jednu ulicu? I to za četiri godine?

S druge strane ceo slučaj utoliko je zanimljiviji jer su tokom prošle godine za skupštinskom govornicom i gradonačelnik Gvozdenović i direktor Filijale za zapošljavanje,  zamenik predsednika Skupštine, predsednik Komisije za javne nabavke i član brojnih radnih grupa i komisija Mihailo Milutinović upravo kredit koristili kao negativni  argument u raspravi u kojoj je pomenut grad Šabac .

“Nije lako slušati gomilu gluposti, poredjenje Šapca I Valjeva, “nečeg bolesnog I zdravog jeste bolesno”, rekao je Milutinović.

Ako je kredit bolest, šta je sad u pitanju? Epidemija?

13 comments on “Grad podiže kredit za Ulicu Vuka Kardžića

 1. Wikiliks

  Aman, ljudi, aman Narode Valjevski, ma, kakav kredit za rekonstrukciju ulice???!!!
  Dosetila se gradska mafija iz onog Sivonje na Gradfskom trgu, a nju čine:
  Mengele, Klonfer, Teča, i naročito ona devojčica od Mengelea, sa kljunastim nosem,
  i pačijim ustima iz kojih smrde neoprani kvarni zubi,
  da te planirane milione spiskaju za predizbornu kampanju!!!
  SPREČIMO IH U TOME, DOK NE BUDE KASNO!!!
  Fukare i jajare su to, ne zaboravite!!!

  Reply
 2. Pedj@

  Nekako ih obavezati da kada je rekonstruisu,projektuju i sahte i nagibe,da ne bude kao sa Panticevom

  Reply
 3. Djoka

  Kakvi nas buzdovani i bilmezi vode.. Isuse Hriste.. Posto ti je krmku debeli Sabac daleko idi do Uba pogledaj kako treba da izgleda uredjeno mesto.

  Reply
 4. Tupan i glupan

  Pre mesec dana je gradonacelnik i savetnik mu klomber na sva usta hvalio gradski budzet. Jedan od tri najbolja u Srbiji.
  Bilo n VTVu stranackoj konferenciji za novinare.
  Posle mesec dana uzima se kredit.
  Sta se desilo u medjuvremenu.
  Znaci da je kasa prazna, a 2016 gradonacelnik je preuzeo gradsku kasu sa 300 miliona dinara na racunu a sad ide u minus 150 miliona.
  Toliko o njegovoj sposobnosti i poznavanju javnih finansija.

  Reply
 5. Mungos

  Kad cete uraditi ulicu 25. Juna u Novom Naselju, stanje je alarmantno i urgentno.
  Kao i druge ulice u koje zadnje cetri godine nisu ni rupe krpljene.
  Nikad gore ulice u naselju nisu bile nikad.
  Vazno je da su Gajicu i Gorici uradjene do ulaza u kucu.
  Sram vas bilo!

  Reply
 6. Neutralan

  Šta je to gradonačelnik uradio za Valjevo što ne bi umeo neki službenik iz Opštine sa tri puta manjom platom od njegove. To je predizborno pitanje za gradonačelnika Valjeva, a trebalo bi i za svakog gradonačelnika u Srbiji. Širite dalje.

  Reply
 7. čuvar plaže u zimskom periodu

  Ma kakave kredite.grada treba da podiže zatvire.Biće jagma za čuvarima u zatvore kao nekada za zapošljavanje u Krušik

  Reply
 8. sumadinac

  Ove olosi sto vode grad treba pod hitno pohapsiti preventivno da ne prave gradu stetu. Porwd svih prihoda jos bi i kredit da podignu.

  Reply
 9. SNSovac

  Treba dati gradu valjevu kredit treba dati plate salterskim radnicima sto popunjavaju ukrstene reci mozda ce takvi i rekonstruisati ulicu v karadzica al neznamo kad.

  Reply
 10. Nikola

  Samo da se naš Dragan vrati, on bi znao kako da potroši 150 miliona na rekonstrukciju i sve bi šahte bile ravne i sve bi se naginjalo kako treba. Velika je šteta za grad što ga oteraše ovi Naprednjaci, sa njim bi nam sve bilo bolje i vazduh i putevi i sve!

  Reply
 11. Građanin

  Jedini izlaz je da časni i pošteni građani formiraju GG, izađu na izbore i oslobode grad od partijskih parazita.

  Reply
 12. čuvar plaže u zimskom periodu

  Ma šta da podižu kredite,treba da podižu zatvore,biće jagme za čuvare kao nekada za posao u Krušiku

  Reply
 13. Creator

  Ovo ne dotice lokalne penzionere , vazno je da rata ne bude dok su jos u zivotu … vlast ostaje ista , a vi iz novog naselja vratite se odakle ste i dosli , posto to pre 40 godina i nije bilo Valjevo . Valjevo valjevcima , vi ostali nazad na vase livade …

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.