Svečano i uz nagrade u KPZ Valjevo

Svečanom akademijom u Kazneno popravnom zavodu Valjevo  obeležena je slava Sveti Sava. Tradicionalno na ovaj dan nagradjeni su osudjenici koji su pokazali najbolje rezultate u prethodnoj godini, a Uzdarje „Od zlata beseda dodlejno je Muzičkoj školi „Živorad Grbić“.

Uz prigodan scensko muzički program u kom su svoj doprinos dali učenici Valjevske gimnazije izvodeći dramsku minijaturu „Najlepši od  sinova srpskih“, započela je Svečana svetosavska akademija u valjevskom KPZ . Brojni gosti medju kojima je bio i Episkop valjevski gospodin Milutin, aplauzom su nagradili čak šest osudjenih lica koju su u toku prethodne godine postigla zapažene rezultate u različitim oblastima. Oni su nagradjeni novčanim iznosima, knjigama i diplomama . Tako su apluze kao podstrek za dalji predan rad i marljivost dobili:

-I.J kao najbolji osudjenik, M.J. kao najbolji radnik u pogonu, S.U kao najbolji radnik u režiji, A. D . bio je najbolji u oblasti obrazovanja, A.N. u oblasti kulture dok je T.P. ostvario zavidne rezltate u oblasti sporta.

Žiri za dodelu ovogodišnjeg Uzdarja „Od zlata beseda“ nije se mnogo dvoumio. Jednoglasno je odlučeno da nagradu dobije Muzička škola „Živorad Grbić“ iz Valjeva.“Već duži niz godina profesori i učenici Muzičke škole pružaju nemerljiv doprinos u osmišljavanju i realizaciji kulturnih aktivnosti  u zavodu. Kroz razne aktivnosti utiču na motivaciju i usmeravanje osuđenih ka opšte moralno društvenim vrednostima. Plodovi tog rada se očitavaju kroz rad muzičke sekcije, organizaciju koncerata i drugih muzičkih dešavanja“ navodi se u obrazloženju žirija.

Muzički deo programa upotpunili su Damjan Stanišić magistar gitare i Dajana i Nikola Petrović iz Valjeva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.